Държавната власт благодари на граждани и фирми за помощта в извънредно положение

Областният управител на Силистра Ивелин Статев изпрати благодарствени адреси до личности, фирми и учебно заведение за проявено благородство в условия на извънредно положение в страната във връзка с проблема с коронаровируса.

Повод за това са даренията, направени от бизнесмена Тодор Тодоров, търговците от Силистра Свилен Стоянов, Милена Енчева и Юлияна Неделчева, фирмите „Силед“ АД и „Централ парк“, Професионалната гимназия по облекло, обслужване и транспорт в Дулово и на „Джени стил“ ЕООД в село Яребица, Дуловско.

В близките дни и седмици ще продължи събирането на информация за проявена гражданска позиция и съпричастност в трудна за страната ситуация чрез членовете на Областния кризисен щаб, кметовете на общини, медиите и по други канали, включително и социалните мрежи.

Междувременно стана известно, че фирма „Силед” АД спира събирането на договорирани наеми на търговски обекти, затворили врати заради обявеното извънредно положение. Наемите няма да се събират до отменяне на извънредното положение. Става дума за над 50 търговски обекти. Решението е като израз на подкрепа от страна на големия бизнес.