Дядоколедова брада от писма на силистренски деца се бори за награда на Пощата

Стилизирана брада на Дядо Коледа от 32 малки писъмца сътвориха децата от група „Пеещо щурче“ в детска градина „Роза“ в Силистра. Те се надяват с оригиналното си послание да спечелят наградата на „Български пощи“. Младите коледни елфи ще прочетат на белобрадия старец всички писма и най-хубавите и най-красиво украсените ще получат коледни награди.

Приказният Дядо и „Български пощи“ отново напомнят, че всяко детско писмо ще получи личен отговор от Дядо Коледа, ако върху пощенския плик е изписан правилно адреса на подателя и е залепена марка от 65 стотинки.

След едноседмично обсъждане и коментари възпитаниците на Светла Димитрова „избистрили“ желанията си към белобрадия старец и в скоро време те ще бъдат на работната му маса. Момчетата и момичетата изтъкнали добрите, свършени през годината дела, но и си признали за лошите постъпки, за които се разкаяли. Малките силистренци си пожелали преди всичко играчки, но в писмата имало и желания за здраве на семейството и братче или сестриче. Бъдещите първокласници вече все по-често изразявали съмнения относно реалността на коледния символ, но празничната емоция и подаръците надделявали като очакване в детските души. Все пак в тях все още била жива добрата идея на образа на Дядо Коледа, коментира Светла Димитрова. Тя се надява и в училище да продължи тази вековна детска традиция.

Децата посетиха Централната поща в Силистра, където тържествено бяха посрещнати от директора Хюсеин Хамди , офис мениджъра Валентина Добрева и целия колектив на Паричния салон. Край украсена елха в празнична коледна пощенска кутия децата пуснаха писмото си до Дядо Коледа. Домакините подариха на гостите си пликчета с подаръци, а в замяна получиха красиви картини за всяко работно място.

Утре е крайният срок за изпращане на писмата до Дядо Коледа, съобщиха от пощата. Вместо адрес на получател, е достатъчно да пише ясно „За Дядо Коледа“. Участващите в конкурса „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“ /с рисунки, стихове, апликации и др./ писма стават притежание на организатора на конкурса – „Български пощи“ ЕАД, който може да ги използва за популяризиране на детския конкурс по избран от него начин.

Почти 15 000 пратки – писма, колети и пакети, ще изпратят в навечерието на Коледа силистренци до свои близки и приятели от страната и чужбина.

Пратките за далечни страни по света вече били изпратени, за да стигнат навреме до получателите си, заяви Валентина Добрева. Според нея в последните години се забелязвала тенденция все повече граждани да си честитят светлите празници през годината по стария начин – с хартиени картички в плик.

Пощенските служители, като „посредници“ с Дядо Коледа, също тайничко си имали желания от стареца. Основното от тях е да запазят работните си места, да са живи и здрави, а и заплатите…