Д-р Юлиян Найденов: Карта на културно-историческото наследство ще развие дунавските региони

На форум в Плевен кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов бе избран за председател на Управителния съвет на Асоциацията на дунавските общини „Дунав“.

Д-р Найденов заяви, че ще направи нужното да бъде промотиран по-успешно българо-румънския участък на река Дунав. Това е много интересно място, както за инвестиции, така и за туризъм, за опазване и развитие на културно-историческото наследство, подчерта той. За съжаление сега не се използва по най-добрия начин, е убеден кметът на Силистра. Според него трябва да се вземат мерки за развитие на крайдунавския регион, който е прекрасна даденост.

„Говорим за магистрала „Хемус“ и за другите магистрали у нас, а много по-рядко говорим за речната магистрала „Река Дунав“, отбеляза д-р Найденов. „Българо-румънският участък практически е най-малко използван, което трябва да бъде коригирано и чрез активността на Асоциацията на дунавските общини. Коментирахме в Плевен, че всички общини работим по различни проекти за трансгранично сътрудничество. Моята идея е да изработим обща карта, която да бъде общ туристически продукт, който да презентира всички населени места и богатото културно-историческо наследство по река Дунав“, допълни новоизбраният председател на УС на Асоциацията на дунавските общини.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.