„Експериментално” асфалтираха улица „Христо Смирненски” в дъжда

Asfalt guzd (2)Нова „прогресивна” технология реши да приложи фирмата, асфалтираща улиците в Силистра, по които премина трасето на водния цикъл.

Методиката може би е специална и експериментално се прилага в града, мислеха си под чадърите минувачите край улица „Христо Смирненски”. Или асфалтът е по нова формула, изобретена специално за случая.

Според всички специалисти полагането на асфалт в дъждовно време е недопустимо и е в противоречие с нормативните документи. На различно мнение явно са пътните строители и строителният надзор по проекта. Докато едните разхвърляха с лопати асфалта, други ги покриваха с чадъри от леещия се дъжд.

Нищо ново в Силистра, след време същите ще поправят повредите по същата улица – нали им се плаща! А и чадъри има за всякакви случаи…

10 thoughts on “„Експериментално” асфалтираха улица „Христо Смирненски” в дъжда

 1. „Всеки от нас може да бъде тухла в стената, с която да спрем лошото управление на нашия град!
  Да погледнем малка част от „видимите“ резултати за града ни?
  Безхаберно прахосване на средства!
  Резултатът от ремонта на тенис кортовете? За по-малко от месец след приключването на ремонта настилката се разлепи. Последва повторно залепване и понеже никой не съобрази да коригира неравната замазка, сега настилката е на вълни. Всеки тенисист ще ви каже възможно ли е да се играе на такава настилка и какво е усещането .
  Скоро след ремонта на закрития плувен басейн , съблекалните са в окаяно състояние . Вратите на шкафовете в съблекалните не могат да се затворят , да се заключват . Едва ли е тайна за някой как се избират изпълнителите и с какви суми е глобена общината точно заради избор на изпълнители !
  И в дунавската градина „резултатите“ са подобни. Заключена баскетболна площадка, която прилича по- скоро на езеро, отколкото на място за спорт.
  Защо не беше предвидено успоредно с полагането на тръбите за пречиствателната станция да се положат и газопреносните ? Ако настоящите управници изобщо успеят да от ремонтират разкопаните улици, много скоро ще ни се случи същият ад, защото същите улици ще бъдат разкопани отново, за да се положат тръбите за газта!
  Тази година бе затворена бившата резиденция на Тодор Живков в с. Ветрен, която се ползва от настоящите управници, заради огромни сметки за ток използван за отопление за организирани и неорганизирани техни банкети. Дали са платени тези сметки вече? И ако да, познайте кой ги е платил – ние! Гласувайте за промяна и по-добро управление на града ни! Гласувайте за по- добро бъдеще!“

  Палец нагоре 33 Палец надолу 1

 2. По същият новаторски метод продължава полагането на асфалта и по ул.“Симеон Велики“ до Прафсъюзите и по бул.“Македония“, а вече е 22.30 ч. Явно кмета е поставил ултиматум:“До изборите нямя ли асфалт-нямя плащане , ако не ме изберат пак за кмет“.А догодина какви ремонти ще са необходими след „Водния цикъл“ си нямате на представа.Днес минах по ул.“Янко Тодоров“- там кмета спокойно може да разсели малки рибки, не можете да си представите какви локви има -цели язовири след асфалта по „Воден цикъл“. А Общината плаща на Надзорна фирма, към Общината има десетки хора ,назначени на заплати да следят

  Палец нагоре 16 Палец надолу 3

 3. Чичо, прав си! „Не народ, а мърша.“ е казал Славейков . А като живееш в кочина ставаш на прасе. Това е за нас.

  Палец нагоре 13 Палец надолу 0

 4. Защо обвинявате работодателите за това, че и ги снимате? От какъв зор? Хората много добре знаят, че това не е правилно да се работи в дъжда, да не мислите, че те искат да го правят и ей така си вземат машините и започват да си работят? Я се осъзнайте, има началници. Точно те карат работодателите си да работят в дъждовете. На хората нали им се плаща за да си вършат работата. Това го изискват началниците. Те казват кога, къде и как ше се работи. Той плаща – те изпълняват.

  Палец нагоре 10 Палец надолу 1

  1. Абе, Миленче, нещо май съвсем си се объркала. През цялото време говориш за работодателите, които си имали началници?!?!?! Я пак си прочети поста и се оправи, че съвсем ми обърка представите за работници /каквито в случая са снимани по-горе и наистина изпълняват нарежданията на началниците си/ и работодатели! Добре си рекла да защитиш хората, ама поне го направи както трябва!

   Палец нагоре 2 Палец надолу 0

   1. Така е 999.
    Милена не бързай чадо. Прочитай и осмисляй написаното от теб.

    Палец нагоре 2 Палец надолу 0

 5. Използвам този сайт да пожелая на всички кандидат кметове успех утре и да не получи някой инсулт или инфарт като разбере резултатите!!?Може би е по дбре да не си Кмет !!??Не мога да разбера защо толкова са се увълчили та обичат толкова кокала!!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 6. Използвам този сайт да пожелая на всички кандидат кметове успех утре и да не получи някой инсулт или инфарт като разбере резултатите!!?Може би е по дбре да не си Кмет !!??Не мога да разбера защо толкова са се увълчили та обичат толкова кокала!!Защо се чудите че асвалтират във дъжд!!Какво разбират мутри от строителство???

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 7. Колко пъти да пиша коментар,къде спите !?Асвалта се полага в дъжда защото искат да угодят на началниците си като вас!???

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 8. Колко пъти да пиша коментар,къде спите !?Асфалта се полага в дъжда зашото искат да угодят на началниците си както вие го правите!!??За всеки коментар чакате удобрение ,аман от подлоги!!!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.