Екшън с контрабандисти на цигари се разигра във вторник

30 кашона с цигари без бандерол от различни марки конфискуваха силистренските полицаи след екшъна Снимкa: пресцентър на полицията
30 кашона с цигари без бандерол от различни марки конфискуваха силистренските полицаи след екшъна
Снимкa: пресцентър на полицията

 

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при Областната дирекция на МВР в Силистра иззеха 300 000 къса контрабадни цигари /30 мастербокса/ в хода на спецоперация, съобщи пресцентърът на полицията. Операцията, проведена към 17,00 ч. във вторник била насочена срещу разпространиението на акцизни стоки без бандерол и е след съгласувана с Районната прокуратура.

В хода на полицейските действия по пътя Добрич–Силистра, в района на отбивката за село Кайнарджа, били засечени два буса марка „Фолскваген”, движещи се плътно един зад друг. На подадения знак за спиране водачите не се подчинили, а рязко увеличили скоростта в посока Силистра.

Предприемайки незабавни действия по случая, преди входа на града бил изграден контролно-пропускателен пункт с полицейски екипи на РУ-Силистра. Последвал повторен опит за спиране, при което по-младият водач предприел рискова маневра, удряйки служебен полицейски автомобил, но непосредствено след това бил задържан.

В единия от бусовете, шофиран от 22-годишния Б.С., при претърсване били намерени 300 000 къса цигари от различни марки без акцизен бандерол. Б.С. и другият водач – М.С., на 59 години, които са баща и син, са задържани за срок до 24 часа. Срещу двамата към момента се води друго досъдебно производство за заловени в използван от тях имот над 100 000 къса контрабандни цигари, а освен това бащата се намира в условията на изтърпяване на присъда за същото престъпление.

Разследването на случая продължава, образувано е досъдебно производство.

 

************************************************************************************************************************************************************

50-годишният И.М. е заловен в момент на кражба. Миналата нощ, около 1,00 ч. той счупил прозорец на производствено предприятие в Главиница и направил опит да открадне 5 мрежови трансформатора и ел. проводници. Действията му били осуетени от полицията след подаване на сигнал. По случая е образувано досъдебно производство.

2 thoughts on “Екшън с контрабандисти на цигари се разигра във вторник

  1. Ами щом държавата вдига цените на цигарите,контрабандата ще процъфтява – пример Сухия режим в Щатите.И на кого се пълни гушката? На Пеевски,ФК Левски и Тиквенски.

    Палец нагоре 4 Палец надолу 5

  2. Абе бабукчанин, що не си стоиш на село!

    Палец нагоре 6 Палец надолу 5

Comments are closed.