Журналистът Йордан Георгиев представя фотоизложба за Южна Корея

Във вторник – 15 януари, с откриване в 12,12 ч. на първия етаж в Регионалната библиотека „Партений Павлович” Силистра на изложба за Южна Корея, започват проявите с културно съдържание в града. Авторът й Йордан Георгиев предлага среща с 18 отпечатани табла с размери 45х65 см, в които освен словесно съдържание, има и близо 40 снимки. Те представят делови моменти от посещението на делегация на СБЖ в източната страна през юли 2018 г., както и впечатления от града – столицата Сеул, най-голямото пристанище и център на област Бусан, и острон Джеджу.

Посетителят на изложбата ще види и фотогалерия от исторически забележителности със световна значимост. Посещението на делегацията на СБЖ бе във връзка с договор за побратимяване с Асоциацията на журналистите на Република Корея от 2015 г.

Групата бе водена от доц. д-р Георги Калагларски от град Варна – член на УС на СБЖ, преподавател във ВССУ „Черноризец Храбър”, както и от Джеймс Канг – ръководител на Корейския културен институт в София, преподавател във Великотърновския университет.

Изложбата не е първа по рода си на автора й журналиста Йордан Георгиев – в периода 2009-2011 г. той бе инициатор на изложбите „365 дни 24/7”, посветена на кореспондентството – тогава към в. „24 часа”, за 125-годишнината на историята на вестниците в област Силистра и за две пътувания в чужбина.