Жълти „батмани” разпериха ръце над Дунавския парк

Ohrana park(1)Осем сътрудници по охраната денонощно съблюдават за реда и опазването на материалната база в Дунавския парк, надява се общинският пресцентър, оповестил новината. Те бяха назначени на работа към общинската администрация и зорко бдят за вандалски прояви и кражби на новомонтираните съоръжения и инсталации в района на площад „Свобода“ и парка.

Като истински батмани яките мъже денонощно патрулират, понякога със сътрудници от общинския Инспекторат и преглеждат и най-скритите кътчета, недостъпни за еднооките видеокамери. За периода от назначаването до сега са предотвратени 4 кражби и опити за увреждания на съоръжения.

На нарушителите ще бъдат налагани санкции, съгласно действащите нормативни актове. Какви са те и какво е наложено досега, не се утожнява. Както писахме, още миналата година нанесените вреди от кражби бяха изчислени на над 1200 лева. Оттогава няма актуална информация за сумата на липсите. Камерите засякоха опит да бъде задигнато кошче за смет, но и по този случай няма яснота.

Иначе, от общинската администрация за сетен път призовават гражданите да оказват съдействие и да спазват Наредбата за опазване на обществения ред на територията на община Силистра. Откакто влезе в сила през 1993 г. няма статистика за наказани за неизпълнението й силистренци.

7 thoughts on “Жълти „батмани” разпериха ръце над Дунавския парк

 1. Журналистическата хипербола в случая е доста неуместна и звучи гротескно …

  Иначе добра идея. Остава да им раздадат по един комплект ключове и да попритягат болтовете по съоръженията на детските площадки.

  ПП
  Добре е под статиите да има име на автор, не че и в момента не знаем кой ги пише, но сериозните журналисти не се срамуват от статиите си!

  Палец нагоре 4 Палец надолу 0

  1. кой ги пише тук статиите……кажи да знаем че аз специално наистина не знам……

   Палец нагоре 3 Палец надолу 0

   1. Е как кой? Официално е обявено вече, че „Паралел 44“ е на Сабанов. Тези, които работиха и работят в щаба му списват и тук. Прим. едни „журналисти“ с незабравими имена …, които уви се срамуват да си напишат имената под статиите. Защо ли?

    Палец нагоре 2 Палец надолу 3

    1. Уважаеми Смех,
     Уверяваме Ви, че в екипа няма хора с „незабравими“ имена.
     Приемете, че новините се списват от екип или редакция(както Ви харесва).
     Няма нужда от гадаене.

     С увужение Паралел 44

     Палец нагоре 2 Палец надолу 3

    2. те тия с „незабравимите имена“ отдавна списват за друг сайт

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Май и Смех се срамува да си напише името, освен ако не му е истинско…

  Палец нагоре 2 Палец надолу 0

 3. Най- после общината се осъзна и взе правилното решение да се охранява това, което е изградено, и че не е редно да се руши.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.