Забраниха движението на тежкотоварни автомобили в областта заради температурите

Движението по републиканските пътища на територията на област Силистра на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона при температ

Движението по републиканските пътища на територията на област Силистра на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона при температури на въздуха над 35 градуса по Целзий ще бъде забранено от 13.00 до 21.00 часа, съобщиха от Пътно управление-Силистра… Забраната ще е валидна до „второ нареждане“, или – докато преминат горещите дни и температурите се нормализират, обясниха експерти.
Ограниченията се налагат поради увеличаване интензивността на движението през определени периоди от годината и поради опасността от образуване на трайни деформации по асфалтовите настилки при повишаване на температурите през летните месеци, обясниха специалистите. Те допълниха, че по време на действие на забраната, автомобилите трябва да изчакват извън пътното платно на определени за това подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението.
В участъците с въведени ограничения на движението няма да се допускат провеждането на спортни състезания, шествия и други мероприятия с масово участие на автомобили, допълниха още от силистренското Пътно управление. Оттам призоваха всички шофьори да спазват наложената забрана и припомниха, че за нейното изпълнение стриктно ще следят и пътните полицаи.