Завърши пленерd в село Ветрен, Силистренско

За 16-та поредна година в силистренското село Ветрен гостуваха художници и скулптори от цялата страна, които в рамките на станалия вече традиционен пленер „Човек и природа” сътвориха в своите творби вдъхновението от природата и река Дунав.
Организатор на културното събитие, което вече приключи, също по традиция е общинската адми

За 16-та поредна година в силистренското село Ветрен гостуваха художници и скулптори от цялата страна, които в рамките на станалия вече традиционен пленер  „Човек и природа” сътвориха в своите творби вдъхновението от природата и река Дунав.
Организатор на културното събитие, което вече приключи, също по традиция е общинската администрация в Силистра и Групата на Съюза на българските художници в дунавския град, чийто председател е  Димитър Кулев. По думите му, в тазгодишното издание на пленера участваха 14 художници от страната, сред които и уредникът на столичната градска художествена галерия Красимир Илиев.
Самият той изрази възхищението си от красовата на дунавские залези и подсказа, че съществува идея в софийската градска фудожествена галерия да се открие изложба с творби на автори, участвали в пленера през последните няколко години. Всеки участник в пленера подари по една своя картина на община Силистра, съобщиха от кметството.