Започна разкрасяването на Силистра за Коледа и Нова година

Монтирането на коледно-новогодишната украса в центъра на Си

Разкрасяването на Силистра за Коледа и Нова година започна. Този път ще посрещнем новата 2010-та в условия на криза и свински грип.
Разкрасяването на Силистра за Коледа и Нова година започна. Този път ще посрещнем новата 2010-та в условия на криза и свински грип.

Монтирането на коледно-новогодишната украса в центъра на Силистра вече стартира, информираха днес от общината. Ефектни светлинни елементи ще бъдат поставени на площад „Свобода”, до ОББ, областната управа, по посока към бившия Младежки дом и в Дунавската градина.
За ваближаващите празници децата на Силистра ще имат специален подарък – кът от украсения център,  наречен „Коледна приказка”, обясниха експертите от кметството, които отговарят за това. Този кът ще е общо дело на общината и на бизнесмените в града, обясни зам.-кметицата Нели Стоилова…
Набира скорост и подготовката на празничната програма. За първи път през целия месец декември Силистра ще бъде домакин на търговско изложение от вина, като в него ще участват производители и дистрибутори от цялата страна. Мотото на „Винария 2009”, организирана от общината, е „Река от вино”, поясниха организаторите на проявата. В центъра на града ще бъде подреден и традиционния базар за подаръци и украшения за дома.
Предстои обявяването на традиционния конкурс за най-атрактивно украсена витрина на търговски обект, фирмена фасада, домашен прозорец, тераса, двор  и т.н.
В празничния афиш и тази година акцентите ще са свързани с тържественото запалване на светлините на елхата в центъра на Силистра, националния фестивал „Коледарско надпяване”, новогодишния концерт на градския духов оркестър. Не е забравена и всеобщата празнична наздравица в първите минути на новата 2010-та година, която по традиция събира хиляди силистренци на градския площад вече близо 45 години.