Заради тарикатлък, шофьори олекнаха с 50 лева край Силистра

Единият от шофьорите със своя рейс
Единият от шофьорите със своя рейс

Инспектори от отдел „Сигурност и опазване на обществения ред” към кметството в Силистра глобиха шофьори на два автобуса с чужда регистрация, които замърсявали района около чешмата на местността  „8-ми пост“…За санкцията информираха от крайдунавската администрация.
Според старши инспектор Валери Великов, който е ръководител на патрулиращо звено в общинската полиция, сигнал за замърсяването от страна на чужденците бил подаден от съвестни граждани. Автомобил на общинската полиция веднага пристигнал на мястото на нарушението – в района на чешмата, недалеч от регионалното депо за битови отпадъци. Оказало се, че двамата шофьори решили да се направят на тарикати и да си измият рейсовете, превръщайки паркинга пред чешмата в автомивка. В същото време пътуващите в автобусите туристи чакали кротичко, докато шофьорите си миели возилата. „На водачите на двата автобуса са наложени глоби с фиш в размер на 50 лева – това е според Наредбата за опазване на обществения ред и чистотата в общината“, поясниха още от дунавското кметство. Оттам допълниха, че след като двамата шофьори олекнали с по 50 лева, те веднага подпалили рейсовете и си тръгнали по пътя.
Подобни нарушения са установявани честно още в района на Чатал чешма и край факултета на Русенския университет, припомниха още от общинската полиция. Заради опасността този шофьорски тарикатлък да се превърне в практика, там вече били поставени табели, които забраняват ползването на крайпътните чешми за битови нужди. „Който има излишни пари за даване, нека да нарушава забраните“, казаха лаконично от общинската полиция. Откакто униформените общински служители държали под око тези райони, там нарушенията са намалели драстично. „Все пак, ако бдителните наши съграждани видят нарушаване на закона, могат да звънят на телефонни номера  820-658 и мобилен – 0888 998 208“, информираха от силистренското кметство.