Заслужили педагози в Силистренско получиха награди на СБУ

Тържества за връчване на награди на Съюза на българските учители /СБУ/ към КНСБ се проведоха в първия ден на февруари в Силистра и Дулово. Представители на най-голямата синдикална организация в сферата на образованието бяха обект на внимание, уважен както от местните власти, така и от държавната – областната администрация в Силистра.

В Детска градина „Роза 1“ с директор Радосвета Николова в Силистра бе връчен дипломът „Учител на годината“ на учителката Иванка Славова, заедно със статуетка „Бронзов кълн“ – символ на знанието. Ритуалът премина с участието на Михаил Кирязов – областен координатор на СБУ и председател на Общинския координационен съвет на синдиката в Силистра. Учителката бе уважена с поздравителен адрес от областния управител Ивелин Статев. Както и с внимание от кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов чрез зам.-кмета Мария Недялкова.

В Дулово на друго тържество наградата „Златна синдикална значка“ получи Марияна Жекова – секретар на ОбКС на СБУ с близо 500 членовете на синдикалната организация. Тя е учител в СУ „Васил Левски“ и е синдикален активист от 1994 г. Поздравление педагогът отново от областния управител, както и от кмета на общината д-р Юксел Ахмед чрез зам.-кмета Доротея Тотева.

На 29 януари Михаил Кирязов, негови колеги и представители на общини в област Силистра бяха участници в първия по рода си онлайн формат на национално семинарно обучение за съставяне и приемане на бюджета в системата на предучилищното и училищното образование у нас. В уебфорума се включиха близо 280 участници, които имаха възможност да видят презентации и да участват в дискусии за новите моменти във финансирането не само на образователната система, но и на новите положителни политики за нейното развитие, голяма част от които са предложения на СБУ.