Зафировска самодейка бе най-малкият участник на събора в Рожен

 

Малката Виктория и баба й Диана се изявиха на събора в Рожен
Малката Виктория и баба й Диана се изявиха на събора в Рожен

3-годишната Виктория Петрова от Зафирово бе най-малкият участник в тазгодишното издание на народния събор в Рожен. Заедно с още около 4600 индивидуални и групови изпълнители, сред които и от Крайдунавска Добруджа, Виктория смело се изяви на сцената на събора с добруджанска песен и обра овациите на хилядната публика. Поздрави и много целувки малката самодейка получи и от баба си Диана Василева, изявила се с читалището от Зафирово. Най-възрастният участник бе 85-годишният Стою Чонгаров от оркестър „100 каба гайди”.

По изчисления на организаторите по поляните имало над 100 000 души, а на откриването са присъствали 30 000.

На Роженските поляни тази година се надпяваха 168 певчески групи и 29 ансамбъла, а танцовите състави бяха 63. 140 индивидуални изпълнители представяха песни и свирни от различни фолклорни области на България. На четирите сцени се представиха групи от 207 народни читалища. Участват още формации от детски градини, училища, пенсионерски клубове, организации на хора с увреждания и др.

Валя Балканска съобщи лошата новина, че повече няма да пее на събора в Рожен. Причината за решението й е комерсиализирането на събора. На въпрос дали ще вземе участие в него идната година, тя отсече: „Не, никога повече!”

3 thoughts on “Зафировска самодейка бе най-малкият участник на събора в Рожен

 1. Завистта е лошо нещо,коко.
  Да не би да ти се е дощяло от някоя баба.
  Кой би се отдал на такава мърша като теб.

  А на бабата на това дете-БРАВО.
  Днес бабите имат повече заслуги за формиране личността на децата.

  Не съм от Зафирово,но познавам селото и голма част от хората в него добре.
  \\\те са хора ,които заслужават уважение и признание за многото неща, които правят за запазване жив духа на българщината.
  Поздрав на Петков-директор на училището.
  Поздрав на директорката на ЦДГ.

  Палец нагоре 11 Палец надолу 0

 2. Зад нас са делата на дедите ни, пред нас са очите на децата и внуците ни. Както си ги възпитаме, така ще си ги гледаме.Горда съм, че успях да запаля искричка от огъня, наречен любов към българския фолклор и тази искричка ще гори в сърцето на внучката ми. Нека Бог да пази всички деца по севта !

  Палец нагоре 3 Палец надолу 0

  1. Поклон , Диана.
   Къде ще посещава ЦДГ внучето ти. В Зафирово добре работят.
   Поздравете Директорката.
   Поздравете и Петков и съпругата му от един някогашен техен колега,който отлично познава училището им,но вече близо три години не го е посещавал.

   Палец нагоре 2 Палец надолу 0

Comments are closed.