„За една по-красива и чиста Силистра“ – младите, които обичат…

Младежката група, сформирана чрез социалната мрежа Фейсбук, участва активно в иначе отговорния въпрос и важен проблем за чистотата на Силистра. Младите хора, учредили неформалната група, са избрали за нейно име „За една по-красива и чиста Силистра“, като през последната година те направиха няколко сериозни екоакции, които впечатлиха жителите на дунавския гра

Младежката група, сформирана чрез социалната мрежа Фейсбук, участва активно в иначе отговорния въпрос и важен проблем за чистотата на Силистра. Младите хора, учредили неформалната група, са избрали за нейно име „За една по-красива и чиста Силистра“, като през последната година те направиха няколко сериозни екоакции, които впечатлиха жителите на дунавския град.
Основната цел е да се стимулира активността сред учениците – да се включват в различни инициативи, проекти, организационни дейности за благото и просперитета на града ни, обясняват във Фейсбук учредителите на групата. Ако искаме „да ни е чисто“ – трябва да си го направим чисто, допълват те.
И питат –  не е ли по-приятно да се разхождаме по почистения дунавски плаж, парк, по чисти и безопасни детски площадки…? „Ние живеем тук! Никога няма нещата да идват наготово, за това трябва сериозно да се постараем да направим любимите си места още по-приятни“, категорични са младите силистренци.
Участието в инициативите на групата е напълно доброволно, идеи се приемат от всички и нека приемем отговорността като едно приключение, призовават те.
Прави впечатление, че сред приятелите на новата екогрупа във фейсбук са лично кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов, както и много общественици, политици и културтрегери.
Нейните учредители уточняват, че са отворени към нови идеи и предизвикателства, както и към приемането на нови членове.

Можете да разгледате групата във Фейсбук – ТУК!

1 thought on “„За една по-красива и чиста Силистра“ – младите, които обичат…

  1. Добре е да си направят един нормален сайт , за да може и хората извън фейсбук да се свържат с тях Иначе браво на младите Видях че са ремонтирали и почистили и площадката към Крепостта

    Палец нагоре 8 Палец надолу 1

Comments are closed.