; За пети път раздават наградите „Рицар на доброто” | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

За пети път раздават наградите „Рицар на доброто”

Днес от 17,00 ч. в Регионалната библиотека за пета поредна година ще бъдат раздадени наградите „Рицар на доброто”, инициатива на силистренски бизнесмени за поощряване на добрите постъпки на граждани, съобщи организаторът Лилия Маркова.

От 30 номинирани достойни силистренци четирима ще получат наградите си в церемонията. Тя ще е съпроводена с богата музикална програма от разнообразни жанрове. Участие ще вземат вокалните студиа „Изгряваща звезда” с ръководител Валентин Сарафов и „Мегатон” с ръководител Миглена Илиева. Ще свирят младите таланти на Студиото за древни духови инструменти с ръководител Велико Димитров, а балерините на „Аксел” с ръководител Адриана Мумджиева ще завъртят пируети. Участие ще вземат и младежки колективи от общежитие ”Младост”.

4 коментара по “За пети път раздават наградите „Рицар на доброто””

 1. М. Хубавеца каза:

  Ех,Лиле,Лиле, Ти ще рецитираш ли нещо.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Симеон Костакиев каза:

  А защо само бизнесмени.
  Ние бедничките и гладните не правим ли добро.
  Ето аз съм човечец , изпаднал в беда. Обраха ме. Апартамента ми успяха да иземат мутрите. Имам само един скъсан шлифер на гърба си.Подари ми го друг бездомник,когото децата му отишли в чжбина и там беда им се случила.Самотен е.Бездомен.Апартамента му изгорял по-лани. Имам една крива пръчица,която ползвам за бастун и като чомага да се браня от лоши кучета..На главата си имам каскат с половин козирка. Обут съм с кундори,които намерих до един казан за боклуци.На няколко дни намирам в казаните нещо за хапваме. Червата ми са празни.
  Но съм добър.
  Едно детенце ми подари кифличка,
  Седнах на една пейка да я ям. Дойде едно котенци.Слабичко,мърлево,по-сиротно от мет. Очичките му гурелясали. Гледа ме жално. Едва мяука. няма сили. Горкичкото. Отчупих едро дробенче от кифлата и му го дадо Започна да го ръфа. Изяде го. Искаше още,но не му дадох веднага,защото може лошо да му се случи. Взех го. Сложих го в пазвата си и отидох до варела,където нощем спя. Лгнахси там. Заспах. Заспа и котето,затоплило се в пазвата ми. Събудих го и му дадох друго дробенче. Хапнах и аз едно дробенче. Така за два дни изядохме кифлата.

  Сега то върви навсякъде след мен. Аз съм на 89 лазарника. Едва,едва се придвижвам. Така станах приятел с котето.
  Направих добро.
  Защо и мен не сте писали в оня тефтер със списъка на излъчените за наградата.

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

  • Paralel_44 каза:

   добре, че имаш нет във варела! забавно пишеш!

   Палец нагоре 1 Палец надолу 0

   • С.К каза:

    Да,момчето ми.
    Нали знаеш,че съм добричек човек.
    Както и ти.
    Здраво да ти е перото,чоджум.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Коментирайте

Правила за коментиране