За първи път DSD I изпит в ЕГ „П.Яворов” и цяла паралелка с немски езикови дипломи!

12650879_885513741561658_8814119095228527465_nСлед тримесечно очакване резултатите от проведения за първи път DSD I изпит в Езикова гимназия „Пейо Яворов” пристигнаха. Учениците от 9б клас с изучаване на немски език са горди със своето постижение – те всички ще получат своите дипломи за постигнато В1 ниво на Европейската езикова рамка.

Изпитът се състои от 4 компонента: четене с разбиране, слушане с разбиране, писане и устен. Първите три части, които се проведоха на 09.03.2016г.,  бяха проверени в гр.Кьолн, Германия, а устният изпит се проведе в гимназията на 23.03.2016г. в присъствието на координатора по немски език за Североизточна България г-н Константин Пригниц и г-жа Нели Георгиева, която подготви учениците за изпита. Окончателните резултати пристигнаха на 07.06.2016г. и са повод за задоволство и гордост. От максимум 96 точки ученичката Мила Николова има 94т., а Еге Ахмед  – 93т.. След тях са Лора Йорданова с 91т. и Виктор Попов и Самуил Костадинов с 90 точки. При писмената част, която е най-трудна за учениците, максимален брой – 24 точки имат 4 ученици, а при четене с разбиране девет са учениците постигнали максимален резултат. За отличните постижения учениците и тяхната учителка г-жа Нели Георгиева бяха поздравени от г-н Пригниц.

След една седмица немските езикови дипломи ще бъдат официално връчени на учениците в присъствието на техните родители.

Езикова гимназия „П. Яворов” е едно от малкото училища в страната, където учениците, изучаващи немски език, имат възможността да полагат първо ниво (в девети клас) и второ (в дванадесети клас) ниво на изпитите за немска езикова диплома DSD. Това е едно предизвикателство, което им отваря вратите на немските колежи и университети.

10 thoughts on “За първи път DSD I изпит в ЕГ „П.Яворов” и цяла паралелка с немски езикови дипломи!

 1. Браво,деца.
  Браво.
  Абе защо тая учителка не е била представена за награда от Министерството.
  Отговор от отвъдното:
  – Че тя да не е от училище „Вапцаров“. Не видиш ли,че всичко се прави ,за да се да се ремонтира това училище, но с подпорки работа не става. То пак ще рухне.

  Питам Ви:
  -Директорката Ви поздрави ли тази учителка.
  – Инспекторката от Инспектората по чужди езици как подходи.
  -Началничката на Инспектората знае ли къде се помещава вашето училище.

  Отговор от висотите горе:

  Чува се някакво ечене,но нищо не се разбира.

  Тогава ще кажа:
  Честито деца.
  Браво Нели..

  Палец нагоре 11 Палец надолу 2

  1. Не разбрах дълбоката мисъл на този другар.Защо ако искате да поздравите един учител,задължително трябва да направите опит да ухапете друг.Защо противопоставяте училищата,не Ви прави чест.

   Палец нагоре 1 Палец надолу 5

   1. Да. Този господин умно съпоставя двете училища .Но какво значи да поставиш до лъва един пинчер.
    То и ръководството на града прецени умно къде е мястото на училището “ Вапцаров“ между другите училища в града. В това училище изпрати учениците от „Гагарин“ , защото тия две училища са най-близки и се покриват по всички показатели.
    Защо не насочи гагариновци към другите основни училища. Защото там обучението е на друго ниво.Много по-високо.Учителските колегии имат високи критерии. А вапцаровци и гагариновци са от един дол дренки. Пасват си и напълно се покриват.
    А някога “ Вапцаров“ бе училище от висок ранг.
    Огъня му дръпна оня, нисичкия директор, когото учениците наричаха Пипин къси.Сегашното ръководство доунищожава училището. Следващото, което ще бъде закрито ще бъде „Вапцаров“ И основателно.

    Палец нагоре 4 Палец надолу 3

    1. М.М.-с решение на Общинския съвет у-ще“Вапцаров“ е приемно училище за документацията на закритото училище. Учениците и техните родители сами избират къде ще продължат да учат.Повечето избират най-близко разположеното до дома им, това се оказва ОУ“Кирил и Методий“.А Вие престанете да злобеете.

     Палец нагоре 2 Палец надолу 3

    2. Човече,
     прием се прави там,където има места в паралелките или свободни стаи в училищната сграда.
     Как училищата и “ Кирил и Методий“, и “ Отец Паисий“, и “ Иван Вазов“ да приемат гагариновци,когато сградите им пращят от ученици, а паралелките са препълнени.
     Остава училището “ Вапцаров“. Там място има.И ще има.
     Пък и е най-добре за децата от „Гагарин“,защото, ако попаднат в другите /горните три/ училища , ще пропаднат още повече, защото там обучението се извършва на високо ниво.
     А вапцаровци са опашкари.
     Те отдавна са си такива. Училището го затри оня директор, по чието време от цистерните на училището изтекоха тридесет тона нафта. Би трябвало сега училището лежи на подземно езеро от нафта. / Не се усмихвай,читателю.нещата бяха за прокурор, но всичко си отмина. Прочие нима има давност за това. Тридесет тояги по голо и оня директор ще си признае/

     “ Вапцаров“ бе училище по време на други директори, работили там преди този дребния и последвалите го.

     Сегашният е под чехъла на бойната група от няколко дами,които дорешават съдбата на училището-тикат го към пропастта.

     Жалко за добрите учители по изкуствата, които някога работеха в това училище.

     Палец нагоре 3 Палец надолу 1

   2. Честният човек говори истината. Вас май Ви боде тая истина. Някога и аз учих в това училище. Сендовче съм.Работихме по програмата на Благовест Сендов. Беше училище.
    После децата на чичо учиха в това училище . В паралелките по изкуствата. В първите години работа вървеше добре, но после оня директор, когото чичовите деца наричаха “ късия“, оня с високото самочувствие без покритие / на гол тумбак пищови/ го тикна към нанадолнището, за го унищожи преди пенсионирането си.
    Довършиха хората след него.
    Сегашният се мъчи, според една моя учителка,но нещата трудно могат да се оправят. Това може да се оправи само, ако се освободи от групичката , която властва там.

    Палец нагоре 3 Палец надолу 1

 2. Ама защо нищо не се пише за оркестърчето на това училище. За ученическия китарен състав от това училище.
  Скоро се завърнаха от участие в София.
  Предстои им да участват на фестивал в Слобозия в Румъния в близките дни.
  През следващия месец ще гостуват на българите от Западните покрайнини.
  Нали и те са възпитаници на това училище, на ЕГ.
  И за тях ли от висините се носи само ечене,без да се разбере какво си говорят там.

  Палец нагоре 7 Палец надолу 2

 3. Красиви момичета. Хайде да направим среща с нашия клас. Ние сме повечето момчета, а вие момичета. Знаем малко немски. Искаме да се веселим. Пък и за други,сериозни неща можем да разговаряме.
  Много ми харесвате.

  Палец нагоре 5 Палец надолу 3

 4. Те са умни госпожици. Струва си да се общува с тях. могат да ни бъдат полезни. Само че вече изтече учебната година.

  Палец нагоре 4 Палец надолу 2

 5. Радвам се за вас.
  Чакам ви в Германия във ВУЗ.
  Учете.

  Палец нагоре 7 Палец надолу 1

Comments are closed.