За три дни силистренка разнесе 8150 лв., злато и сребро за ало-измамниците

Криминалистите запретнаха ръкави и работят по нов случай на телефонна измама, регистриран в неделя, съобщи пресцентърът на полицията.

Жертва на ало-измамниците станала 77-годишна силистренка, а щетата възлиза на 8150 лв., златни и сребърни накити. И в този случай сработил популярният напоследък сценарий за участие в полицейска акция по залавяне на измамници. Жената, която повярвала, че помага на органите на реда, в продължение на три дни оставяла на различни места по улицата, където живее, накитите и парите, които теглела от банковата си сметка. По случая е образувано досъдебно производство.

Така само за пет дни неуловимите мошеници „инкасираха“ 18 350 лв. Първо в сряда 68-годишен силистренец предал на двама „полицаи“ 3200 лв., а по-късно ги потърсил в полицията, за да разбере как е минала „акцията“.

В събота по идентичен начин двама мъже – на 71 и на 85 години, също били въведени в заблуждение, че помагат на полицията да залови измамници. Така 71-годишният оставил до кошче за отпадъци на улицата 4700 лв., а по-възрастният хвърлил от тераса сумата от 2300 лв.

Междувременно, както писахме, добросъвестен гражданин предотвратил трета измама същия ден. Когато 79-годишната силистренка му предала малък пакет, мъжът се усъмнил, че става въпрос за телефонна измама и се свързал с полицията. Така била предотвратена измама за сумата от 5100 лв., които вече са върнати на собственичката.