За 50 евро подкуп – затвор до 10 години заплашва добрички шофьор

Окръжната прокуратура в Силистра ръководи бързо производство срещу водач на лек автомобил, дал подкуп на полицейски служители, за да не бъде санкциониран по Закона за движение по пътищата, съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна.

Вчера около 17,00 ч. служители на Пътна полиция от РУ на МВР в Тутракан спрели за проверка автомобил с добричка регистрация. Служителите поискали от водача Ж.М. да представи документи за годишен преглед и застраховка „Гражданска отговорност“.

Мъжът представил документите. В тях служителите на реда открили 50 евро. „Давам парите, защото бързам, имам болно дете“, обяснил водачът. Истинската причина за дадения подкуп, с която мъжът целял да избегне съставянето на фиш за нарушение, било, че управлявал лекия автомобил без задължителните включени светлини.

Така срещу него било образувано бързото производство за престъпление по член 304а от НК. Това деяние се наказва с лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева. Предстои предаването му на съд.

1 thought on “За 50 евро подкуп – затвор до 10 години заплашва добрички шофьор

  1. Четете и си вземете поука Катаджиите са накичени с камери и микрофони и не смеят да вземат пари Сами корумпираме държавните служители и после ревем че имаме голяма корупция

    Палец нагоре 3 Палец надолу 1

Comments are closed.