Земеделската гимназия „Добруджа“ излъчи най-добрите си възпитаници за състезанието „Млад фермер“

Учениците на Професионалната земеделска гимназия „Добруджа“ в Силистра Християн Руменов, Денис Костадинов и Деян Вълчев ще представят родното си училище в регионалния кръг на Националното състезание „Млад фермер“.

Тримата възпитаници на гимназията бяха най-добри в училищния кръг на състезанието и заеха първите места в изпитните категории, съответно „Животновъдство“, „Растениевъдство“ и „Майсторско управление на трактор“.

Състезанието е традиционно и се организира за единадесета година под патронажа на Министерството на образованието и науката. Регионалният кръг ще се проведе в края на месец март град Левски. В него ще участват над 20 отбора от земеделските гимназии от Северна България.

Гост и спонсор на състезанието беше изпълнителният директор на „Първи май“ АД, Марин Калушев, който награди всички състезатели и пожела успех на отбора.

За последно през 2014 г. силистренската гимназия бе домакин на регионалния кръг на състезанието с 23 участници. Тогава девет от учениците получиха право да се запишат като студенти в Аграрния университет в Пловдив и в Тракийския университет.