Зимата пристигна и затвори пътищата, спря електричеството и водата в силистренски села

Не пътувайте, няма смисъл, зимните условия се променят динамично и е трудно да се предвиди кога пътищата ще станат проходими и докога, е препоръката на Областното пътно управление в Силистра. Ако все пак водачите рискуват да тръгват, то да се подготвят сериозно с най-необходимите неща. На много невралгични места по направленията към съседните области виелиците са натрупали преспи по над 1,5 метра и движението е до там.

Временно е ограничено движението на всички МПС-та по пътя Русе-Силистра поради снегопочистване, съобщават от Пътната агенция. Прогнозите обаче не са оптимистични поради силния снеговалеж, бурния вятър и навяванията.

35 машини, роторни снегорини, песъкари и друга техника обработват републиканската пътна мрежа в Силистренско, но зимните условия се непредсказуеми. Час след обработката положението се връща в изходната си точка.

В района на „Ханчето“ е закъсал автомобил, но екипите не знаят дали ще стигнат до там и дали ще се върнат. Засега е отворен пътят до Дулово, но при много тежки условия. При село Цар Асен огромна пряспа е затворила пътя.

По пътя за Варна затруднения има при Богорово, причинени от силния вятър и нулевата видимост. В Шуменско и Разградско пътищата са затворени за всички моторни превозни средства.

Основните пътни артерии в Силистра са почистени и проходими при зимни условия, но и в града продължава силният снеговалеж, който обезсмисля чистенето.

В селата на територията на община Силистра Айдемир, Сребърна, Ветрен, Казимир е спряло електричеството. Без ток и вода са Полковник Ламбриново, Попкралево, Главан и Сърпово.

В села от община Дулово ток няма от късния следобед вчера. По тази причина на някои места има проблем и с водоподаването. Същото е положението в съседната община Главиница – трудно проходими пътища в общината и навявания, като доста от селата са без ток и вода.

От снощи ток няма в кайнарджанските села Средище и Давидово. Болна жена е изведена с техника от село Чолаково. В община Алфатар е проблемно електрозахранването по линията Дулово – Кайнарджа през някои населени места в общината. По тази причина ток няма в селата Чуковец, Цар Асен и Васил Левски. Пътищата са проходими при зимни условия.

От Автогарата от сутринта никой не е тръгнал и никой не е пристигнал, бе краткият коментар за обстановката. Пътуват единствено автобусите по линиите до близките села.

Три повалени от бурята снощи дървета върху пътното платно в районите на Тутракан, село Кайнарджа и село Богорово и опасно надвиснал билборд в Силистра са отстранени от екипи на пожарната вчера между 18,00 и 23,30 ч. Край село Грънчарово тази нощ около 2,00 часа противопожарен екип е извлякъл лек автомобил, пропаднал в канавка край пътя.