Ива Савова и Бедри Бедри са национални шампиони по карате

Shoto karateБедри Бедри и Ива Савова, възпитаници на Карате клуб „Шото-Витяз” станаха национални шампиони по карате и се окичиха със златните медали в проведената миналата седмица в столицата Национална купа „България оупън”. В надпреварата на татамито взеха участие 200 състезатели от 27 клуба от страната.

Шампиони на България станаха Бедри Бедри в кат. до 70 кг и Ива Савова в кат. до 54 кг във възрастовата група до 16 години. След тежки и оспорвани срещи, нашите състезатели показаха отлична техническа и физическа подготовка. С висок боен дух, водени от треньора си сенсей Теодор Тодоров, младите спортни таланти преодоляха своите противници и достигнаха до финалните схватки, където не оставиха шансове на противниците си.

Малко не достигна на Моника Енчева да преодолее своята опонентка и се завърна в Силистра като вицешампион със сребърен медал. Трето място и бронзови медали спечелиха Мирослав Панев в кат. над 70 кг и връстникът му Любомир Иванов в кат. до 52 кг.

Независимо, че не спечелиха медали, похвалите на клубното ръководство заслужиха и Торгут Белгин, Теодор Апостолов, Гергана Енчева, Юки Войков, Мартин Харватиев, Красен Николаев и Християн Димитров, които достигнаха до финал в групите си. В крайното класиране отборът на „Шото-Витяз” се класира на десето място.

1 thought on “Ива Савова и Бедри Бедри са национални шампиони по карате

  1. Браво на каратистите ,ето това са нашите момчета от Силистра.Браво на Бедрито и Ивито ,както и на всички останали,браво и на треньора.Тези спортисти и всички останали от другите спортове особенно баскетбола отчаено се надяват на по добра спортна база!?А къде са кандидатите за кметове ,те дори не отидоха да видят залите за Спорт!!? да не би нещо да им поискат !!.

    Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.