Иво Андонов пред БНР: Намаляването на броя на администрацията е разумно решение

Оптимизирането на работата на общините, респективно намаляването на броя на администрацията, е разумно решение, но трябва да се случи след ш

Оптимизирането на работата на общините, респективно намаляването на броя на администрацията, е разумно решение, но трябва да се случи след широко обществено обсъждане, каза в предаването „Преди всички“ на „Хоризонт“ Иво Андонов – кмет на Силистра и член на УС на НСОРБ. „Би могло да се отиде към оптимизация на общините, защото се получава парадокс, че има общини с по 3-4 хил. лева, при положение, че в Община Силистра имаме две села Айдемир и с 9 хиляди жители и Калипетрово с 7 хиляди. Това ще доведе и оптимизиране на работата на общинската администрация. Ще даде възможност за повече административен капацитет, тъй като малките общини трудно могат да работят по проекти и почти нямат собствени приходи, разчитат изцяло на държавните субсидии“, смята Андонов.
Кметът на една малка община – Лесичево – д-р Иван Стоев изказа противно мнение пред „Хоризонт“ и приведе пример: „Бих опонирал малко на колегата от Силистра. Сега, видите ли, ако дойдете при нас, едва ли не ще ви обсипем. Няма такова нещо. Ако закриването на по-малките общини решава проблема на държавата, аз съм готов с две ръце да гласувам. Но къде отива обслужването на хората? Как ще бъде по-близо до хората ние, до избирателя? Моята община има на 30-35 км населени места от големия град. Кажете ми една баба, като населението е застаряващо, една баба или един дядо да реши да отиде до големия град и да иска да влезе при кмета или при която й да е институция, как би го направил за един ден?
БНР

11 thoughts on “Иво Андонов пред БНР: Намаляването на броя на администрацията е разумно решение

 1. една и съща песен. а продължават назначенията на граждански договори.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Празни приказки, кмете!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Този Иво, само финикийски знаци пред очите му. Дайте да се разберем – за 3-4 хил.лв. ли иде реч или за 3-4 хил. жители.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. Няма ли контрол за Ивоандоновци?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. Аз слушах кмета по радиото сутринта. Идеята му беше, че има много общини с по-малко хора от Иширково, но се финансират по койкактонамеривръзкивсофия начини, с администрации, големи като за 50 х. град. И че областите трябва да се намалят да икономическите зони – 6. Той даде за пример Румъния, където съветниците са двойно по-малко и с хм. тройни заплати.
  Също подкрепи електронните услуги.
  Звучеше настинал, или със сенна хрема.
  Смятам, че имаше резон в идеите му.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 6. Паралел,кажете,каква борба ще води общината с комарите.Докато се наумуват в кметството,тази напаст ще ни довърши.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. За утре сме подготвили материал по темата, новината от днес е, че се отлага пръскането, заради дъждовете. Оставихме я за утре, защото имаме като допълнение някои нови неща, които са също по темата.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 7. „Звучеше настинал, или със сенна хрема.“

  А имаше ли обществено обсъждане, когато се раздуваше администрацията, където още има хора, които не знаят какво работят!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 8. Аз също слушах кмета по радиото сутринта.Звучеше махмурлия.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 9. да махнат директорите и началник отделите които отдавна са пенсионери дали са незаменими че няма кой да ги замести от младия кадър

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.