Изверг хвърли бездомно куче от осмия етаж

Снимката е от профила във „Фейсбук“ на Нели Маринова
Снимката е от профила във „Фейсбук“ на Нели Маринова

69-годишен е заподозрян в противозаконно причиняване на смърт на гръбначно животно. Престъплението било извършено вчера около 18,40 ч. в Силистра. Според първоначалните данни, мъжът хвърлил бездомно куче от стълбищна тераса между 7-ия и 8-ия етаж на жилищен блок, причинявайки смъртта на животното, което често било приютявано в общите части от живеещи в блока. След подаден сигнал на адреса незабавно била изпратена дежурна оперативна група, която извършила оглед. Образувано е досъдебно производство.

Тази кратка информация без име на изверга и адрес на местопрестъплението бе предоставена на медиите тази сутрин.

Но още снощи, след кървавия инцидент гражданското общество в Силистра гръмна по социалните мрежи и до днес коментарите са стотици. Градът ни отново се прослави с лошо и възмущението си изказват и хора от страната, не са малко и тези от чужбина.

Според кратките разкази на очевидци, трагедията се разиграла пред един от блоковете по улица „Димитър Енчев“ в квартал „Триъгълниците“. Жителите на блока помагали и хранели бездомното куче, а в студените дни и го приютявали в коридори на входовете. Вчера кучето тръгнало след възрастния силистренец, когото явно познавало и му се доверявало. След като стигнали до осмия етаж извергът го хванал и без известна причина го хвърлил от етажа. Кучето паднало пред блока пред очите на изумените съседи. В социалните мрежи вече се появиха съвети към тях да сигнализират прокуратурата за действията на комшията си. Неописуеми са клетвите и проклятията към мъжа за постъпката му.