Излезе книгата „Рицари и юнаци: Йоанитите” от Снежанка Генчева

Изследвачката Снежанка Генчева от Силистра зарадва читателите с най-новата си книга, озаглавена „Рицари и юнаци: Йоанитите”. Тя се появи току-що като продукт на програмата „Изследователски проекти”, съдържайки всичко най-важно за това движение, зародило се по нашите земи през 10-и век и после разпространило се в целия християнски свят.

Съдържа артефакти и документи от различни времена и държави, плюс 737 текста от родния фолклор, събирани и записвани в цялото ни етническо землище. Отразява дейността на Йоанитите, именували се на Св. Йоан, участвали в Кръстоносните походи и съставляващи основната членска маса на известния Малтийски орден.

Генчева е възпитаник на Великотърновския университет, завършвайки там българска филология и увличайки се по историографията и краеведството. Тези дни тя дари екземпляр от настоящия си труд на Регионалната библиотека, каквито дарения й направи преди време и по повод другите си 2 книги. Това са „Цар Шишман и Дан войвода” /2013/ и „За слънцето и хората: песни и обичаи от община Ситово” /2014/, споделиха от колектива, изказвайки й своите благодарности за жеста.