Изложба на Коледен декупаж откриха в Регионалната библиотека

Izlozba dekupaz (5)Изложба под наслова „Коледни вълшебства – подаръци за всеки” беше открита във фоайето на първия етаж в Регионалната библиотека. Показани са множество завладяващи експонати, дело на приложниците от неформалната Група за ръчно направени творби и декупаж.

Могат да се видят картички, бижута, свещници, сувенири, вази, чаши, кутии, керамични изделия, украси за елхи. За изработката им са използвани тъкани, плетива, хартия, камъш, дърво, стъкло и други материали, умело претворени в съответните символи и конфигурации. Интерпретирани са популярни мотиви от Новия завет чрез иконописните изображения на Христос и Богородица с Младенеца, има също чудесни зимни пейзажи, импресии и т.н. Постигнато е нужното настроение, още повече, че авторите са дали всичко от себе си, изявявайки се като безспорни майстори и демонстрирайки афинитета си към прекрасното и възвишеното. Те от няколко години радват силистренци със своите творби, представяни в библиотеката по повод настъпващите големи празници Коледа и Нова година.

Така е и с настоящата им изложба, към която зрителският интерес отново е голям и която ще продължи до 23 декември, споделиха от колектива.

Междувременно в културната институция монтираха традиционната си Коледна елха. Още от входа тя посреща читателите, създавайки им празнично настроение. Сложиха венчета и други украси в отделите си и по вратите им, така че всичко там наистина стана празнично за радост и на експертите, и на читателите.

2 thoughts on “Изложба на Коледен декупаж откриха в Регионалната библиотека

  1. Чудесна изложба, заслужава да се види не само от читателите, а и от всички родолюбиви силистренци.

    Палец нагоре 2 Палец надолу 0

  2. Прекрасни подаръци,на символични цени.По-добре да си купим от тях, отколкото китайски или турски боклуци.

    Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.