Има шанс да заработят пречиствателните станции в Сребърна, Ситово и Главиница

Малките населени места ще могат да кандидатстват за финансиране на по-мащабни ВиК проекти по подготвян в момента фонд. Това заяви в Силистра заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова. Очаква се този фонд да заработи през април.

Така Крумова отговори на въпроси от страна на местните администрации за бъдещето на пречиствателната станция в „Сребърна“, станциите в Ситово и Главиница и проблемното водоснабдяване в Кайнарджа. Зам.министърът запозна представителите на местната власт със свършеното до момента по разработката на регионалните прединвестиционни проучвания. Те са основа за бъдещите проекти по оперативна програма „Околна среда“, в чийто обхват попадат Силистра и Тутракан. Проучванията за двете общини ще са готови до септември, а до края на годината ще се изготви инвестиционното намерение, което ще даде възможности за финансиране.

От проведения разговор станаха ясни няколко факта: в национален мащаб над 400 са подадените заявления за повече от 450 милиона лева. Актуална за програмния период е практиката паралелно да вървят процесите на водоснабдяване и канализация, но е необходима по-добра информираност на гражданите за аргументиране на цената на водата, като резултат от подобряване на услугите и др.

3 thoughts on “Има шанс да заработят пречиствателните станции в Сребърна, Ситово и Главиница

 1. айде,пак ще има лапачка!!!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. админ,защо ми изтри поста,страхливец долен!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. още един такъв коментар и си блокнат завинаги!!!!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.