Инспектор Росен Йорданов: Няма големи и малки пожари, важен е добрият екип

Символично – под водни струи, силистренските огнеборци изпратиха днес в заслужен отдих дългогодишния си колега инспектор Росен Йорданов. На скромна, но със силен емоционален заряд церемония, в районната служба се събраха всички служители на пожарната в града, за да почетат в последния му работен ден юбиляра, който вчера навърши 60 години.

Безспорен професионалист, достоен за пример и подражание, каза в словото си директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Румен Мъров и не скри, че изпитва смесени чувства – уважение към достойно извървения път, но и тъга от раздялата с прекрасен колега. Той връчи почетен плакет и поздравителен адрес на инспектор Йорданов, отправяйки пожелания за здраве и успехи. Колаж от снимки – спомен за професионални и спортни успехи през годините, подари от името на силистренските огнеборци началникът на районната служба в града главен инспектор Невелин Неделчев.

Започнал работа в силистренската пожарна на 20.05.1981 г., Росен Йорданов отдава 38 години от живота си за развитието на пожарното дело и пожароприложния спорт. Безукорна служба, многобройни награди и нито едно наказание за 38 години професионален стаж. Дългогодишен състезател по пожароприложен спорт, участник в представителния отбор по плуване на дирекцията, където също печели отличия. Казва, че няма големи и малки пожари, а най-важен за работата е добрият екип.

С професионализъм, почтеност и постоянство заслужил уважение и респект сред колегите си, които днес го изпратиха под водни струи и нестихващи аплодисменти. С увереност, че се разделят с редовия служител, но не и с приятеля Росен Йорданов.