Инсулти и хипертонии докара студеното време на силистренци

Burza zimaСтарите линейки се оказали по-издържливи от новите попълнения в автопарка на Центъра за спешна медицинска помощ

Увеличаване на спешните случаи с инсулти, хипертонични кризи и други заболявания на сърдечно-съдовата система предимно са регистрирани в Центъра за бърза медицинска помощ в Силистра през последните дни, съобщи директорът му д-р Фанка Пачева. Средно по три на 12-часово дежурство са били повикванията на спешния телефон заради проблеми със сърцето през миналата седмица. За щастие за тежки травматични случаи на счупвания на крайници заради леда, линейките на Центъра са пускали бурканите рядко от началото на годината.

С 16 линейки разполага автопаркът на Центъра за спешна медицинска помощ в Силистренско, съобщи директорът му д-р Фанка Пачева. От тях само две са нови, доставени през лятото на миналата година. Най-старите тази година навършват 20 години, но май били по-издържливи от по-новите попълнения. С тях спешното здравно звено навъртяло по около 400 000 км, но те влизали по-рядко за ремонт. Най-често повредите при „младите” линейки били заради качеството на горивата, коментира д-р Пачева.

В Силистра на постоянно дежурство са 4 автомобила, а по другите общини има по една линейка плюс резервен автомобил.