Информационна земеделска кампания стартира в страната от 1 юни, в Силистра – на 9 юни

Мащабна национална информационна кампания по програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 стартира от 1 юни, съобщиха днсе от агроминистреството.

Мащабна национална информационна кампания по програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 стартира от 1 юни, съобщиха днес от агроминистреството… Тя ще продължи до месец ноември със семинари, които ще се провеждат едновременно на регионално, областно и общинско ниво, допълниха оттам. Първата група семинари е в 6-те района за планиране, като в тях ще вземат участие служители на Министерството на земеделието и храните, както и на областните дирекции „Земеделие” и общинските служби по земеделие. „На семинарите ще се представи информация за измененията в програмата на развитие на селските райони (2007-2013г.) и измененията в наредбите във връзка с оптимизиране на процедурите за кандидатстване“, обясниха земеделски специалисти.  Предвижда се да бъдат представени и най-често допусканите грешки при изготвянето и изпълнението на проектите по мерките от програмата.
На всички участници в семинарите за обратна връзка ще бъдат предоставени анкетни листове, за да се събере информация за конкретни казуси и проблеми при кандидатстването и изпълнението на договорите. По време на кампанията ще се проведат и 28 областни семинара при същия дневен ред с участието на регионалните земеделски служби, на разплащателната агенция, както и на служителите на общинските администрации, отговарящи за подготовката на проекти в общините. В рамките на информационната кампания са предвидени още 60 информационни семинара за потенциалните бенефициенти по програмата – общини, неправителствени организации, фермери, читалища. „Пълният график за провеждането на трите групи семинари може да бъде намерен на официалния сайт на Министерство на земеделието и храните“, уточниха още от пресслужбата. Оттам допълниха, че информационните семинари за потенциални кандидати по програмата от област Силистра ще се проведат на 09.06.2009г. от 9,00 часа в хотел „Данубе“.