И Силистра се намести сред световните туристически градове

Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов и заместникът му инж. Тихомир Борачев представят културно-историческото наследство на града в Международния форум на кметовете на туристически градове, провеждан в китайския град Джънджоу. Представителите на Крайдунавска Добруджа ще представят филм за града, който разказва за всички исторически и архитектурни обекти и филм за Биосферния парк „Сребърна“.

Почти 100 кмета на световни туристически градове от 26 държави от целия свят участват във форума. Най-големите представители на бранша от най-голямата държава подписват договори за туристически продукти на стойност над 15 милиарда долара.

Проявата е под надслов „Иновации в градския туризъм в ерата на споделената икономика“ и се организира от Китайската национална администрация за туризъм, Световната организация по туризъм и управата на провинция Хънан. В програмата са предвидени разнообразни дейности, изложби, семинари и др. Организаторите поемат самолетния билет и настаняването на заинтересовани кметове или техни зам.кметове.

За първи път форумът се организира през 2008 г. и от тогава насам в ежегодните му издания участват стотици кметове на туристически градове от Китай и чужбина. Те споделят опит по стимулиране развитието на туризма и по добри практики за максимално извличане на ползи за местните общности от него. В това отношение силистренските представители само ще се учат и ще трупат опит, предвид незавидното състояние на туристическите обекти в Силистра и липсата на средства и желание за поддръжка на сградния фонд на музеите.

1 thought on “И Силистра се намести сред световните туристически градове

  1. Силистра има нужда от това! Поздравления !

    Палец нагоре 1 Палец надолу 1

Comments are closed.