Йордан Лечков покани деца от Силистра в национален конкурс на община Сливен

През тази година община Сливен ще бъде домакин на националното чест

През тази година община Сливен ще бъде домакин на националното честване на Деня на народните будители, организирано от Националното сдружение на възрожденските градове, съобщиха от кметството в Силистра… По този повод е изготвена програма, като една от инициативите е провеждане на национален творчески конкурс за ученици „Български будител”. За неговото популяризиране кметът на Сливен Йордан Лечков се е обърнал към колегите си от страната.
В писмо до силистренския си колега Иво Андонов Лечков припомня, че инициативата е възможност да се изрази уважение към родолюбивото дело на духовните водачи на България и е поканил деца на възраст от 12 до 19 години да се включат в инициативата, като подготвят мултимедиен проект, есе, разказ, стихотворение или рисунка. Темата е „Епоха на Българското Възраждане“. Подобна покана Йордан Лечков е отправил към всички български общини, както и към наши сънародници в чужбина, уточниха от крайдунавското кметство.
Оттам поясниха, че проектите или творбите трябва да се изпращат по пощата до 5 октомври на адрес: 8800 Сливен, бул. „Цар Освободител-1”, община Сливен, кабинет 102, за конкурса „Български будител”.