„Каолин“ подари автомобили на община Дулово

Два автомобила подари на община Дулово фирма „Каолин“ ЕАД. Общинското ръководство, начело с кмета д-р Юксел Ахмед реши превозните средства да бъдат предоставени на социалните заведения „Защитени жилища 1 и 2“ и Центъра за настаняване от семеен тип на хора с психични увреждания по повод Деня на психичното здраве – 10 октомври.

Автомобилите бяха много необходими за хората и персонала в социалните заведения и в голяма степен ще облекчат тяхната ежедневна дейност. Управителят им Стоянка Димитрова сподели, че това е много благороден жест на дарителите. „В последно време се обръща все по-сериозно внимание на психичното здраве на хората. Никой не е застрахован, че в живота му няма да има психични проблеми, срив и ако се налага лечение. Нашите услуги, институциите, работещи в тази насока, имат нужда от подкрепата и доверието на цялото общество.“ Д-р Юксел Ахмед увери, че и занапред Общината ще подкрепя и подпомага дейността на Центъра и Защитените жилища.

Това е поредното дарение от „Каолин“ ЕАД след апаратурите за Хирургичното и Акушеро-гинекологичното отделение на дуловската болница и комплектите от люлки за детски площадки в Дулово и село Грънчарово.