„Капачки за бъдеще“ дари модерен кувьоз на АГ-отделението в Дулово

Модерен мобилен кувьоз, осигурен от кампанията „Капачки за бъдеще“ бе доставен в дуловската болница. Основателите на благородната инициатива Лазар Радков и Мартина Йорданова споделиха, че това е 21-ят кувьоз, който се дарява на общинска болница. “Целта ни е до края на тази година в малките общински болници да не остане нито един стар кувьоз, произведен преди 2000 г.“, заяви Лазар Радков.

Включването на апарата стана официално с присъствието на кмета на града Юксел Ахмед, началникът на АГ-отделението в болницата д-р Любомир Минков-началник на АГО, доктори и медицински сестри в здравното заведение. Щастливи бяха и доброволците в кампанията от Дулово, родители и деца от читалище “Бялата лястовица“, които носеха още капачки. Всички видяха и стария транспортен кувьоз, който се отоплявал с бутилки с гореща вода.

„Ние знаем, че има много добри лекари, но когато нямат необходимата апаратура, то те работят с това което имат – какъвто е случаят и тук в Дулово. Наистина имаме немалко проблеми, но благодарение на доброволците и реалните резултати, усмивките по лицата на лекарите и медицинските сестри и техните благодарности са нашето удовлетворение и отплата. През 2020 г. наистина няма да имаме такива допотопни кувьози, но ще продължим с кампанията „Капачки за бъдеще“. Ще осигуряваме и медицинска апаратура за педиатрични болници и отделения, защото децата са нашето бъдеще“, убеден бе Лазар Радков.

Мартина Йорданова допълни, че по-този начин, чрез събирането на капачки, децата, младите хора и родителите се учат да опазват околната среда, да разберат какво е рециклиране и най-важното – да се помага на нуждаещите се чрез доброволчество.