Карате клуб "Шото"-Силистра с 50 медала през тази година

50 медала – бронзови, сребърни и златни, са спечелили през тази год

50 медала – бронзови, сребърни и златни, са спечелили през тази година състезателите от силистренския карате клуб „Шото”, съобщи ръководителят му Валери Великов. Той допълни, че… преди дни Управителния съвет на клуба е поздравил четиримата най-успешни за сезона каратеки – Димитър Димитров, Трифон Терзиев, Христо Христов и Стелиян Тодоров. Те са победители от много международни и републикански състезания, проведени през отиващата си 2009-та година.
„Шото Витяз” вече е новото име на карате клуба, който също през тази година бе пререгистриран. Назначен е и нов треньор, който ще подготвя най-изявените състезатели на клуба. Това е дипломиралият се тази година в Националната спортна академия сенсей Теодор Тодоров, обясни Валери Великов. Той допълни, че в момента 50 деца от различни възрасти тренират източни бойни изкуства в „Шото Витяз“.
За 2010 година в спортния календар на клуба са записани участия във всички състезания по карате и джу-джицу – световни, републикански, европейски, световни, както и на предстоящата Балканиада, информира още Валери Великов. Към клуб „Шото Витяз” работят също така и две групи по тае-бо и една по йога – антистрес за жени, добави той