Кардиолог смени нефролог начело на силистренската болница

От днес Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра е с нов директор – кардиологът д-р Васил Славов. Той е бил избран на проведеното днес извънредно общо събрание на акционерите. Досегашният изпълнителен директор д-р Даниела Костадинова беше на този пост от 2007 г. Официално новият директор ще встъпи в длъжност след няколко дни, когато решението на Общото събрание бъде вписано в търговския регистър.

Общото събрание бе обявено още през октомври.

В последните две години д-р Даниела Костадинова на два пъти подава оставка пред министърът на здравеопазването и Съвета на директорите, като последния път е отказала да я оттегли, оставайки на поста, докато се намери неин заместник.

Д-р Славов е приел да поеме управлението на лечебното заведение. Той е и председател на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Силистра.

„Всеки един ръководител трябва да се занимава с тази дейност 10 години, защото има натрупване на умора, има демотивация. Младите хора трябва да продължат делата, времената са трудни. Пожелавам успех на новото ръководство. Силистра има нужда от тази болница“, коментира д-р Костадинова.

Д-р Даниела Костадинова е с 34 години трудов стаж като лекар. Работила е в отделения и на различни позиции, включително и в Спешна помощ. От 2007 г. е директор на Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра.

Ще се отдаде на бъбречно болните пациенти и ще продължи работата в кабинета си.