Качествени, знаещи и можещи хора ще оглавят партията на Цветан Цветанов в Силистра

В Силистра има енергия за промяна, заяви преди дни Цветан Цветанов при посещението си в града. Той се срещна с приятели и симпатизанти във връзка с предстоящия политически проект, който подготвя.

Силно изразен в областта е страхът от това, че ще си загубиш работата, от това, че ако измениш на нещо ще бъдеш преследван. Затова бъдещите му сподвижници засега не желаят да бъдат оповестявани. Те ще станат известни през октомври, след учредителното събрание на новата партия през септември в столицата, заяви Цветанов. „Страхът тук е по-голям, защото няма структуроопределящи предприятия от частния сектор и в по-голямата си част основният работодател е или общината или държавата със своите структури“, коментира Цветанов.

На следващ етап този страх трябва да бъде преодоляван, убеден е партийният строител. „Най-важното е, че желанието за промяна у хората го има и страната се нуждае от нови политически проекти. Не че те ще променят нещата като с вълшебна пръчка, но смятам, че трябва да има конкурентност и възможност хората да избират. Аз съм убеден, че проектите на Слави Трифонов, Мая Манолова и моят, ще обогатят избора на политики и политически решения, заяви Цветанов. Защото хората споделят, че в момента никой не говори за политики. Има само противопоставяне и скандали, но не и реформи.“

Създателят на управляващата партия заяви, че в края на септември ще е учредителното събрание на новата партия. Дотогава в цялата страна ще се проведат срещи със симпатизанти. Ще бъде изградена „хоризонталната“ структура по места и „вертикалната“ за връзка със столицата. Цветан Цветанов знаел кои са авторитетите по регионите и ще залага на тях. Доверие ще получат и качествените, знаещи и можещи хора, много нови лица, както и такива, които се чувстват разочаровани от други партии, но имат необходимия потенциал, за да правят политика в интерес на обществото.

„Това, което беше в началото на ГЕРБ и в първия управленски мандат, беше истинското лице на партията като позиция и отношение към хората. През последния мандат се усеща голям дефицит на доверие към институциите. Получи се отдръпване от партията, особено в смесените региони.“, заяви Цветан Цветанов.