Кметове от Силистренско: Положението е трагично, пред фалит сме!

Положението е трагично, на ръба на фалита сме, биха тревога днес шест

Положението е трагично, на ръба на фалита сме, биха тревога днес шест от всичките седем кметове на общини в Силистренска област по повод драстичното орязване на държавната субсидия към общинските администрации. Добруджанските градоначалници алармираха, че вече са предприели съкращения и закриване на много местни дейности, като най-пострадали са социалните услуги, здравеопазването и образованието. Припомняме, че преди време финансовият министър Симеон Дянков реши да се намали с 20% държавната субсидия за всички общини в България, като антикризисна мярка.

Кметовете на Тутракан - Георги Георгиев /вляво/, на Алфатар - Радка Желева, и на Ситово - Николай Неделчев /вдясно/, си обменят информация за трагичното състояние на техните общини.
Кметовете на Тутракан - Георги Георгиев /вляво/, на Алфатар - Радка Желева, и на Ситово - Николай Неделчев /вдясно/, си обменят информация за трагичното състояние на техните общини.

Кметицата на Алфатар Радка Желева пък даде пример за странно и нелогично съчетание на ангажименти от страна на служители, заради съкращения и орязване на бюджета. Според нея, в момента в тамошната администрация един човек отговарял за военно-мобилизационната подговка, Гражданска защита, работата по проектите и въпросите по евроинтеграцията. В селата от община Тутракан вече били закрити няколко групи в селските детски градини и децата трябвало да се возят до общинския град, но пък за момента липсва подходящ автобус, каза кметът на Тутракан Георги Георгиев. Колегата му от Главиница Насуф Насуф съобщи, че уличното осветление е спряно, а кметът на община Ситово Николай Неделчев прогнозира, че наближава времето, когато срещу общините ще се заведат много съдебни дела заради неразплатени разходи по подписани договори. Най-емоционален беше кметът на Дулово, който каза: „Никой не е с нас. Господ не е с нас, Дянков не е с нас, зимата не е с нас, дъждовете не са с нас, комарите не са с нас, никой“.

Кметът на Дулово Гюнер Рамиз /вляво/: "Никой не е с нас, даже и комарите не са с нас".
Кметът на Дулово Гюнер Рамиз /вляво/: "Никой не е с нас, даже и комарите не са с нас".

„Министър Симеон Дянков е неадекватен, ако се продължава така, много български общини ще фалират“, обобщи кметът на Силистра Иво Андонов.

6 thoughts on “Кметове от Силистренско: Положението е трагично, пред фалит сме!

 1. Кметовете са прави по същество. Друг е въпросът, че сега взеха да се стряскат за недостига на парите, а не когато имаха достатъчно, за да си „дръпнат“ пари в т. нар. буферни зони, ако го бяха направили, сега нямаше да имат никакви проблеми.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Много се разтревожиха кметовете. Защо ли? Ами много просто. Всички са политически фигури или подкрепяни от политическа сила. Много от тях без да имат нужните качества на мениджъри заемат тези постове, получават пари от държавата и защитават своите, на семействата си и на политическите си поддръжници интереси.
   Наскоро гледах по една телевизия един кмет, който каза: „Не се оплаквам, щом съм се съгласил да заема тази длъжност – трябва да мога да се справя“. Колко точно казано. Да си кмет е голяма отговорност и в този смисъл тя не е за всеки. В България обаче всеки може да стане кмет, стига да е „човек“ на някого и да е много послушен. Време е за промяна. Дано!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Олееееееееееееееее, и кой ще я направи тази промяна???????????
  Вече видяхме какви качества имат хората на ББ. Да не би да имаш информация за нова политическа сила, която другата година ще победи на изборите?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. То нашата община май вече е фалирала.Няма пари за заплати.Ще се съкращават служители.Сигурно пак ще стане на принципа-„наш човек-остава“.Но като съкратят останалите, кой ще работи се питам аз, защото „нашите“са назначени, за да се редят само на банкомата.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. НЕКА ТИЯ 6-МА КМЕТА ОБЯСНЯТ НА СЪГРАЖДАНИТЕ НИ ЗА ТЕЖКОТО ПОЛОЖЕНИЕ И ДА ПОДКРЕРИМ В ПОНЕДЕЛНИК ТЮТЮНОПРОИЗВОДИРЕЛИТЕ

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Не, няма да се подложим на активисти на ДПС!!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.