Кметът Андонов забрани къпането в Дунав през лятото

Кметът на Силистра Иво Андонов забрани къпането в река Дунав и водоемите на територията на общината, съобщиха днес от общинската администрация.

Кметът на Силистра Иво Андонов забрани къпането в река Дунав и водоемите на територията на общината, съобщиха днес от общинската администрация… Оттам уточниха, че заповедта на градоначалника е заради настъпващия летен период и опасността от трагични инциденти, тъй като по поречието на реката няма охраняеми плажни места със спасители.
„През месец април са проверени 12 язовира и крайбрежието на Дунав в силистренския участък, като на кметовете от населените места и на концесионерите са разпоредени мерки за обезопасяване на районите около водните площи“, допълниха още от общината. Оттам уточниха, че мерките включвали поставяне на забранителни знаци, на табели, указващи водовъртежи и опасни дълбочини. „На плажната ивица под село Ветрен, където от години се е оформил неохраняем плаж, е назначен пазач“, информираха още експертите от общината. Други двама спасители ще патрулират с моторна лодка в акваторията на град Силистра до село Ветрен през цялото лято. Особено внимателно те ще наблюдават  района, известен като „Самолета”, тъй като практиката сочела, че там през лятото се събирали много възрастни и деца.