Кметът Андонов награди студент от Париж за отлично представяне в Европейския летен университет

Студентът от Париж Флоран де Бодман е носителят на тазгодишната спец

Студентът от Париж Флоран де Бодман е носителят на тазгодишната специална награда на кмета на Силистра Иво Андонов от завършилия късно снощи Европейски летен университет… По традиция домакин на международния форум е дунавският град.
Младият парижанин е отличен заради успешното му представяне по време на дискусиите по основната тема за разширяването на ЕС. Както е известно, във финалните дебати студентите, разделени на два отбора, защитават своите позиции – „за“ или „против“, по основната тема. „За отлично представяне по време на дебатите също са отличени Ива Евстатиева, студент по право в Софийския университет и младият адвокат от Алжир Софиян Бенмесауд“, добавиха от общината.
Дипломи от Европейския летен университет получиха всичките 17 студенти от Франция, Чехия, Молдова, Румъния, Алжир, Турция и България, добавиха оттам. Тазгодишното издание на Европейския летен университет бе 6-то поред, като негови организатори са Институтът по европейско право в София и Международният център за европейска подготовка в град Ница, Франция.