Кметът на Сребърна получи пръстена на Калоян

Златният пръстенКметът на силистренското село Сребърна Георги Ива

Кметът на силистренското село Сребърна Георги Иванов е отличен с тазгодишната престижна награда „Златен Калоянов пръстен“, която ще му бъде връчена на 24 юни в София, съобщиха от общината. Изработената от 24-каратово злато награда се давала на сребърския кмет от ръководството на неправителствената организация „Официално представителство на уникалните селища в Европа” и Съвета на Европейската научна и културна общност за неговата дейност в опазването на културното и природно наследство. Както е известно, край силистренското село Сребърна се намира едноименният национален резерват, където гнездят защитените в световен мащаб къдроглави пеликани. „Кметът направи страшно много за резервата през този мандат и заслужава тази награда“, смятат с гордост местните жители.
Подобно отличие досега са получили кметовете на 165 градове и села от България и Европа, сред които са Флоренция, Страсбург, Драма и Нахар, припомниха от неправителстваната организация. Оттам разказаха още, че номинациите се правят от 160 известни български учени и творци, сред които са Райна Кабаиванска, Силви Вартан и др. Те са с международно признание и притежават златни отличия за приноса си към българската наука и култура. Включени са също така в ръководните департаменти, наблюдаващи критериите на номинацията на селищата – „Културно наследство”,  „Уникални природни дадености“,  „Инвестиционен интерес и възможности за развитие“.

18 thoughts on “Кметът на Сребърна получи пръстена на Калоян

 1. Паралел,що така нямате коментари,а?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Гледам, имат – от неповторимата ти личност

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Няма коментари, защото в този си вид сайтът не предизвиква такива. Знам, че ще ме трийнете, но съм длъжен да си кажа мнението, с което не задължавам никого. Собствениците на този сайт би следвало да попреглътнат гордостта си и да допуснат и подобни на моето мнение.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. …прав си…юлиян е решил да ни циливизова малко …..много културно направен сайт……..преди да вляза тук минавам през банята …….. спапроцедури …….ароматерапия и така влизам……
   😉
   …..а преди …….още не съм си измил зъбите и компа зареден на паралел44…..ще ни липсва онова „блогче“…

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Наистина в оня блог беше по-различно. Не, че не ме триеха и не се заяждаха с мен, но някак си още щом го отворех и веднага бях готов на реплика спрямо някой пишещ. Сега не се сещам да го отворя… сайта… Атмосферата и емоцията е различна…

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. добро утро, президенте.
     аз пък не мога да разбера какво точно искате? нещо, където да плюете на воля който ви падне, удобно скрити зад някакви никове или една наистина авторитетна електронна медия, каквато вече е станала този сайт паралел44.ако си мислиш, че само в силистра е така в дълбока грешка си. влизам в сайтове и от други региони, влизам в национални сайтове, навсякъде правилата са еднакви, не се плюе, не се обижда, ккато е тук.

     АНОНИМЕН, ще е трудно да се промени твоят провинциален манталитет, колкото и от редакцията на Паралел да се мъчат да ни предложат нещо професионално и направено на национално равнище, с вкус и професионализъм.

     тоя другия сайт го разгледах, ами аз не спрях да се смея един час с елементаризма и провинциализма в него, ама щом ви харесва провинциализма, такава е е вашата доживотна присъда.
     айде, останете си със здраве.

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   2. Всъщност първото ми мнение изразено в този сайт по-горе имаше друг текст. Е, не ме изтрихте тотално, но ме редактирахте. Защото бях дал за пример един конкурентен сайт, по всяка вероятност стравнително нов, защото аз го открих съвсем скоро.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. За гражданката на Ак кадънлар, излишна е иронията ти.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. Не че имам нещо против публикациите, но нещо стават все по- постни.
  ––––––
  Бел. от ред: Дай някаква идея.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 6. Аз не съм журналист от 44 паралел, но мога да усетя безинтересните ви писания.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 7. Паралел, пак подвеждаш читателите, как получи ами 24-ти мина ли, че аз мисля днес е 17.06.Да е жив и здрав кмета дотогава.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 8. d като д-то на географията ли да те прием? Щото в поста си нищо не каза. Я, вземи да се преведеш! На разбираем език, искам да кажа.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 9. Страшно много е направил за резервата!? Доколкото знам правиха се опити езерото да стане помйна яма на местните жители .

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 10. Добро утро dfdf!
  Знам, че си от привържениците на левия политически бряг. Затова не се чудя особено на репликата ти. В малко сайтове си влизал/а, сигурно са били литературни. Само там тонът е малко по-изискан. Но, ако си писал/а, може би веднага са те „прогонили“ – най-малкото защото изречението започва винаги с главна буква.
  Вярно е, че правилата във всички сайтове са еднакви и това е нормално. Смятам обаче, че постовете в Паралел са далеч от помията, която се сипе във форумите на повечето от тях.
  Крайно време е да разберете, че времето на „Ура, другари!“, „Дайте да дадем!“ и „Да живей!“ умря.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. хихихихихихихи, ти ме разсмя бе, човек. не съм литератор, не съм и филолог, в общи линии не правя ужасяващи правописни грешки, но допускам такива за съжаление.
   тъйййййй, не съм и от левия бряг, въобще непрекъснато уцелваш гредата, когато се опитваш да характеризираш някой.и накрая, на мен ми харесва точно това, че постовете в Паралел са далеч от помията, както ти каза, поздравявам редакцията, че поддържа това ниво и те така. със здраве и успешен ден. 🙂

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Провинция e дума с латински произход, означаваща територията на дадена страна, намираща се извън големите градове. Понятието възниква в древната Римска империя, където под провинция са се разбирали обширни територии (които отговарят приблизително на съвременни държави) на държавата, управлявани от местни управители и притежаващи главни градове (в съвременния смисъл за римските административни единици по-подходящо е понятието колония или щат ).

    С думата провинция в съвременния български език се означават и федералните единици (Länder) на Германия и провинциите на Канада, Китай, както и административните единици на държави с романско културно наследство. За останалите държави за назоваване на подобни структури се употребяват местните понятия – съюзни републики (Русия, Чехословакия, Югославия), щати (САЩ) и др. Провинциите обикновено имат органи на самоуправление – парламент, правителство, собствени полицейски сили, могат да формират собствена данъчна, имиграционна и образователна политика, както и да участват чрез свои териториални представители (обикновено сенатори) във висшите органи на властта на федерацията.
    😉
    dfdf така и не загрях какъв смисъл влагаш в думата провинциален манталитет…….я ни разясни по-подробно……

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 11. Както казваше Андрей Ляпчев – Со кротце и со благо, и со малко кютек…

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.