Кметът подари на силистренци светлина и надежда за новата година

Като истински демиург кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов даде светлина на силистренци и само той успя да включи коледно-новогодишната украса на града. Поканените преди него приказни елфи и дори магьосникът Дядо Коледа нямаха силата на силистренския градоначалник.

Коледните светлини в Силистра засияха под звуците на песните на „До Ре Ми“, танците на балет Б2 и ансамбъл“Ритъм“, с участието на актьори от студио „Артистик“. Радост и пожелания на площад „Свобода“ поднесоха и децата от Ученическия парламент. Те поздравиха всички с очакване на светлите празници с коледни картички, изработени от Ивон Росенова и Антоанета Петрова, с автограф на кмета.

На площада стотици деца видяха най-добрия и щедър старец – Дядо Коледа, който им им обеща подаръци, но ако слушат. Кметът д-р Юлиян Найденов и неговият екип пожелаваха на всички най-вече здраве. Децата да са ученолюбиви и да успяват, а коледните светлини да огряват с вълшебство и да носят надежда.

С традиционната проява бе дадено началото на зимните празници. Тематични изложби, представяне на книги, концерти и други културни инициативи личат от културния афиш на Общината, разпространен чрез стилни плакати из града. В него се отличават празничният концерт на Градския духов оркестър на 11 декември, концертната програма на читалище „Доростол 1870“ на 13 декември. Откроява се и традиционният фестивал на коледарските групи и кулинарна изложба, които ще бъдат на 15 декември.

Естествено, кулминацията ще е на 1 януари, когато в 00,45 ч. на площада ще се проведе „Новогодишната наздравица” – тържествено посрещане на Новата 2019 година!

2 thoughts on “Кметът подари на силистренци светлина и надежда за новата година

  1. Кмета да беше взел мерки да изчистят улиците, защото такава мизерия няма в никой друг град в България …..

    Палец нагоре 4 Палец надолу 0

  2. Снегопочистване по силистренски-чакаме снега да се разтопи….

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.