Кметът предислоцира гражданския протест против ТИР-овете

Протест срещу тормоза на ТИР-овете за последните две години и половина организира и проведе общинската организация на БСП в Силистра. Социалистите получиха подкрепата и на народния си представител Стоян Мирчев, който заедно с протестиращите скандира опорните възгласи.

За разлика от предишните протести в този повечето искания и агитационни материали се отнасяха до построяването на моста Силистра-Кълъраш, който да отклони кервана от тежкотоварни автомобили. Около 50 души блокираха за два часа входната пътна артерия от Варна, пред която ТИР-овете влизат в града. Хората призоваха и кметът да се присъедини към недоволството им, както го стори в първия протест. Той реагира на молбата им като забрани блокадата да се проведе пред ГКПП-то в Силистра и го предислоцира край изхода на града.

За разлика от предните протести, организирани от ВМРО, този беше с по-камерно участие, но с необходимия емоционален заряд, като и поставените проблеми бяха същите. Участниците риторично се питаха какво се е променило от пролетта на 2015 г., че местната власт и партии вече не ги подкрепят. Всички одобриха декларация с въпроси, поставяни на различни държавни нива и отправяни към всички отговорни фактори в управлението през последните години.

За съжаление общото мнение бе, че вече е само въпрос на време кога по силистренските улици транзитните превозни средства ще причинят тежък инцидент, или, не дай Боже, ще отнемат човешки живот.

1 thought on “Кметът предислоцира гражданския протест против ТИР-овете

  1. като ходите на избори…. гледате ли за кого гласувате….
    ; )
    … кой не скача е червен…. и така…. до края на света….

    Палец нагоре 2 Палец надолу 1

Comments are closed.