Кметът стана кръстник на клас в „Отец Паисий“

Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов стана кръстник днес на първи „Г” клас от ОУ „Отец Паисий” в Силистра.
На тържествена церемония 25-те първокласници, водени от учителката им Руска Иванова, получиха името „Детелина”. Д-р Найденов поздрави първокласниците и техните родители и пожела на своите кръщелници да продължават да радват семейст

Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов стана кръстник днес на първи „Г” клас от ОУ „Отец Паисий” в Силистра.
На тържествена церемония 25-те първокласници, водени от учителката им Руска Иванова, получиха името „Детелина”. Д-р Найденов поздрави първокласниците и техните родители и пожела на своите кръщелници да продължават да радват семействата си, да им дават много поводи за гордост с успехите си и да имат постижения, с които цяла Силистра да се гордее. Както подобава на кръстник, след тържеството кметът почерпи малчуганите, те го дариха с икона на Свети Димитър.
Днес на тържествен ритуал още три паралелки първокласници от ОУ „Отец Пасий” бяха именувани. Клас „Пипи” получи името си от председателката на областната организация на БЧК Маргарита Касабова. Регионален клуб „Традиция” стана кръстник на клас „Лъвчета”, а Румен Жеков – родител от училището, в което сега учи и третото му дете, именува клас „Усмивка”.
Кръщаването на класове е традиция от 2000 година в най-старото силистренско училище. По това време то работи по програма  „Стъпка по стъпка”. Идеята се съхранява във времето. Според заместник-директора по учебната дейност Снежана Желязкова, това е добър повод за равносметка и за приятни изживявания на децата.

1 thought on “Кметът стана кръстник на клас в „Отец Паисий“

  1. Регионален клуб „Традиция“ е кръстник на 1 б клас – „Усмивка“, а не на „Лъвчета“-та.

    Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.