Книга с 300 страници от статии написа Йорданка Жекова

Изявената писателка и журналистка Йорданка Жекова зарадва читателите с най-новата си книга, озаглавена „Благослов за събития и хора, 2016 – 2017”. Тя излезе наскоро като продукт на издателство „Амира – М” и съдържа очерци, есета и репортажи, писани през въпросния период.

Става дума за редица личности от Силистра и региона и за по-важните прояви, отразени от авторката първо на страниците на периодичния печат. Сега тя ги е събрала в тази си книга /в обем от 300 страници/, посвещавайки я на мъжа си и известен бивш физик Димо Жеков, споминал се преди двадесетина години. Приложила е богат снимков материал като подходяща илюстрация към контекста, пропит от голямата й любов към Крайдунавска Добруджа.

Увековечила е нейните красоти, делата на трудовите й хора и направеното за възхода й от страна на различните властимащи, общественици, хора на изкуството и науката, стопански и просветни ръководители. Това е типично за нея, ако се има предвид преклонението й към всичко позитивно, което е в основата на прогреса, помагайки ни да вървим напред. Именно то я интересува, затова винаги го изтъква в стремежа си да даде добър пример за подражание на идните поколения.