КНСБ събира сигнали за нарушени права на работното място

13-11-17-12571_1Под мотото „ВЪЗстани за правата си” КНСБ даде старт на национална кампания, с която призовава всеки потърпевш с нарушени трудови, социални и синдикални права да търси справедливост и да сигнализира Конфедерацията.

Инициативата ще продължи до Деня на труда – 1 май и включва широка гама от канали, чрез които хората могат да ги потърсят – чрез страницата на КНСБ във „Фейсбук”, официалния сайт на Конфедерацията – www.knsb-bg.org, чрез пресцентъра – 02/4010646, Националния стачен комитет – 02/4010457, както и чрез Регионалната структура на КНСБ в града на тел: 086/832999; 086821655; 0884117738; 0884117735 и адрес гр. Силистра, ул. „Христо Смирненски” 2.

Ако във Вашата фирма имате съмнения за: забавяне на заплати, неизплащане на възнаграждения за извънреден труд, злоупотреби с работното време, опасни условия на труд и други нарушения на работодателите спрямо служители, не се колебайте да сигнализирате на посочените адреси и контакти.

5 thoughts on “КНСБ събира сигнали за нарушени права на работното място

 1. И като събира КНСБ сигнали,какво ще промени? Поредната пиар акция – ТЪПОТИЯ до шия!!!

  Палец нагоре 7 Палец надолу 0

 2. До сега каквото е било-било,след 1 май- както си е било.

  Палец нагоре 8 Палец надолу 0

 3. Моля проверете те4а6тото хале на гроби6тата на което директора не обра6та никакжо внимание

  Палец нагоре 4 Палец надолу 0

 4. Е те точно тия, които работят в лоши и опасни условия на труд, и имат основание да подават сигнали, няма да го направят, защото рискуват да си загубят работата, я шефа им ще разбере кой е подал сигнала, я пък ще вземат да спрат дейността на работата поради открити нарушения и така хората ще останат без работа. Как мислите – защо хората изобщо се хващат да работят в лоши условия като много добре виждат нарушенията и знаят, че не трябва да е така? Защото са достигнали до такова ниво на нищета, че само се молят да са на работа при каквито и да е условия. Тия от КНСБ да вземат да се разходят или да пратят хора на место, които със специални уреди да правят проверки на условията на труд. Да видят какъв въздух се диша на някои работни места, каква е температурата, осигурени ли са на хората лични предпазни средства и подходящо облекло за работата, която вършат. Как например няма елементарна аспирация в някои цехове на малкото заводи останали да работят по нашия край и то работещи със силни миризми и задимяване( като например фабриката за ароматни свещи) или високо ниво на температура и влажност, в които едва се диша(някои цехове за производство на кашкавал и преработка на мляко също без работеща аспирация) и т.н. Условията на труд в България на много места са лоши, но хората търпят, защото се радват, че изобщо са на работа, съвременните робовладелците го знаят това и много добре се възползват от ситуацията – като предлагат ниски заплати и лоши условия, а хората са принудени да работят за едното коматче хляб…

  Палец нагоре 6 Палец надолу 0

 5. Я да проверят Наркопа служителите от колко години не са ползвали отпуски

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.