Коледната елха в центъра на Силистра светва тържествено на 1 декември

Ко

Коледната елха на Силистра ще светне на 1 декември в 17.00 часа с атрактивна церемония в центъра на града, съобщиха от общината. По традиция… кметът на общината Иво Андонов, заедно с хора от своя екип, ще „запалят“ светлинните гирлянди на голямата елха на сцената, обясниха от кметството. Заедно с нея ще светне и цялата украса в центъра.
Сред атракциите тази година е приказния кът „На гости на Дядо Коледа”, построен в градината пред библиотека „Партений Павлович”, припомниха още от силистренското кметство. Оттам допълниха, че нова всъщност е големият подарък на общината за децата на Силистра и техните приятели. За тържеството е  подготвена забавна, музикална програма с участието на детски формации за модерен балет, спортни танци, брейк и добруджански ритми.

Разкрасеният център на Силистра за предстоящите празници - Коледа и Нова година
Разкрасеният център на Силистра за предстоящите празници – Коледа и Нова година

За първи път през целия месец декември Силистра ще бъде домакин на изложение на вина от производители и дистрибутори от цялата страна. С площадното тържество „Около елхата” и с „Винария 2009” в цялата община започват проявите, посветени на Коледа и Нова година. Те ще завършват с новогодишна наздравица в първите минути на новата 2010 година също на площада, каквато е традицията от десетилетия в Силистра.