Коледна благотворителна софра в Спортното събра пари за болно дете

Ученическият съвет в Спортното училище „Дръстър“ и тази година бе инициатор и реализатор на благотворителен коледен базар. Той се проведе в училищния стол, който бе украсен, а по масите учениците от всички класове натрупаха всевъзможни сладкиши, соленки, курабии, баклави, баници, пити и торти.

Сформираха се импровизирани сергии и за продажба на ръчно изработени и рисувани коледни и новогодишни картички, както и красиви сурвачки от дрян. По време на изработката им, в ролята на ментор на учениците, бе поканена баба Мария Христова, ръководител на Групата за автентичен фолклор „Добруджа“ при читалище „Доростол 1870“. Тя разказа на спортистите за коледните традиции и обичаи, характерни за Добруджанския край. Замеси и украси обредна питка, която се опече пред погледите на всички присъстващи.

Разнеслото се ухание още повече нахъса продавачите да подканят своите клиенти, защото се надпреварваха кой клас повече пари ще събере. Директорът Петър Цветков изобщо не се поколеба и осигури една доста голяма сурвачка за внука си. Последваха го учители и родители, които си накупиха и картички. Междувременно течеше гласуване измежду три предложения къде да отидат събраните пари. Спечели желание № 1 – средствата да се дарят за подпомагане на лечението на 4-годишния Божидар Томов от Бургас. Така по обявената сметка ще бъдат преведени над 170 лева, за които най-голям принос, след преброяването на събраните пари по класове, се оказа, че имат осмокласниците.