„Комаровци” са сред най-добрите млади автомонтьори и водачи на МПС

Отборът на Механото се класира на шесто място от общо 12 участвали в регионалния кръг
Отборът на Механото се класира на шесто място от общо 12 участвали в регионалния кръг

Мелин Мюмюн от Професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров” е един от най-опитните при майсторското управление на автомобили. Той стана трети в тази категория по време на състоялия се в Разград регионален кръг на националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС”.

Организатор беше тамошната гимназия „Христо Смирненски”, а партньор фирмата „Прима-М”, в чийто автосервиз се проведе надпреварата, донесла на „комаровци” още едно постижение. Става дума за комплексното класиране, при което те завоюваха шесто място в лицето на умелите членове на отбора им с ръководител инж. Пламен Петров. Поименно това са Теодосий Стоянов, Север Бейсим, Десислав Василев и отново Мелин Мюмюн, ученици от 11„в” клас по специалността „Автотранспортна техника”.

Всичко бе на ниво, включително оборудваните със съвременна диагностична апаратура четири поста, на които общо 12-те отбора изпълниха последователно следните практическите задания. Те включваха проверка и регулиране на сходимостта на колелата от предния мост, демонтаж, монтаж и балансиране на автомобилно колело, проверка, отстраняване на неизправност и регулиране на автомобилни фарове и измерване дебелина и странично биене на спирачен диск и оценка на техническото му състояние.

Нашите представители показаха, че вече могат да работят с въпросната диагностична апаратура, още повече, че придобитите от тях умения по специалността са адаптивни и конкурентоспособни на пазара на труда. В Разград те посетиха и античния римски град-крепост „Абритус“, където се състоя церемонията по награждаването, споделиха от гимназията, поздравявайки ги с успеха. Оттам изказаха и своите благодарности към домакините за това, че предоставиха възможност на нейните възпитаници да демонстрират знанията и уменията си.