Комисията по дискриминацията осъди бивш образователен шеф за тормоз

Бившият началник на просветния инспекторат в Силистра Велико Георгиев е признат за виновен от Комисията за защита от дискриминация /КЗД/ в това, че е осъществил тормоз над Драганка Василева в качеството си на работодател. Това съобщи днес пресцентърът на Комисията за защита от дискриминация.
Както е известно, през

От ляво на дясно - Димитър Георгиев, лидерът на СДС Мартин Димитров и Драганка Василева
От ляво на дясно - Димитър Георгиев, лидерът на СДС Мартин Димитров и Драганка Василева

Бившият началник на просветния

Велико Георгиев
Велико Георгиев

инспекторат в Силистра Велико Георгиев е признат за виновен от Комисията за защита от дискриминация /КЗД/ в това, че е осъществил тормоз над Драганка Василева в качеството си на работодател. Това съобщи днес пресцентърът на Комисията за защита от дискриминация.
Както е известно, през миналата година Драганка Василева, директор на средношколското общежитие „Младост“, подаде жалба до комисията, че е тормозена от Велико Георгиев, който по това време беше началник на образователния инспекторат в Силистра. В жалбата си до Районната прокуратура, а после и до КЗД, тя твърдеше, че е дискриминирана от началника на Инспектората по образование заради политическите й убеждения и участието й в РИКЕП-Силистра и РИК-Силистра за избор на депутати в европейския парламент и българското Народно събрание. В тези комисии Драганка Василева е представлявала ОДС. Според нея, именно разликата в политическите убеждения е накарала Велико Георгиев, назначен от квотата на НДСВ, да извършва „постоянен тормоз, възползвайки се от качеството си на работодател“. Отправял й дори заплахи по телефона за дисциплинарно уволнение. Има и свидетел, който е потвърдил пред комисията за подобен разговор.
Припомняме, че след като стана известно за отношението на Велико Георгиев към Драганка Василева, в Силистра по спешност пристигна и лидерът на СДС Мартин Димитров, който на пресконференция се закани, че ще доведе нещата докрай и ще сезира всички институции в България за случая /НА СНИМКАТА ВЛЯВО-МОМЕНТ ОТ ТАЗИ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ/.
По жалбата на Василева комисията образува преписка въз основа на чл. 50 от Закона за защита от дискриминация, информираха нейни членове. След като разгледа всички факти и изслуша свидетелите Комисията за защита от дискриминация е приела, че Велико Георгиев е „осъществил дискриминация на жалбоподателката въз основа на политическа принадлежност под формата на тормоз“. Бившият просветен шеф, вече пенсионер, ще трябва да заплати 250 лв. на държавата.
Според запознати, случаят е уникален с две неща – че е бил дискриминиран член на изборна комисия – РИКЕП и РИК, и че обвиненият е от квотата на политическа партия от тройната коалиция – НДСВ.

42 thoughts on “Комисията по дискриминацията осъди бивш образователен шеф за тормоз

 1. И какво от това , ще я върнат ли на работа в общежитието ? Ще я върнат , ама при някое друго управление може би . Нали ГЕРБ тури там една безработна учителка . Ама и Драганка дадоха местенце в областна служба „Земеделие“ , щото да не поиска да се върне в общежитието .

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

  1. Ами ще и дадат, на партийни функционери винаги им се намира „местенце“!

   Палец нагоре 1 Палец надолу 0

  2. На тези в общежитието жална им майка с новата от ГЕРБ.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Подлогата на кмета – Костов под „вещите напътствия“ на В.Георгиев поведе колектива на преврат и сега всички си заслужават новото ръководство. Да им е честито!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. Сещам се за един Атанас с такава фамилия, ама той е по скоро подлога на Мишо. Прищяло му се да става директор, а на конкурса не можа да мине и първото ниво, нищо че Мариянка от ДПС се застъпваше за него. То и неговия синдикален бос „добре“ се представи като директор. Преди време Мишката се подвизаваше под псевдонима „многоръкия Шива“. То и в синдиката ревизия трябва, че едни пари от Дуловската им общинска организация май си направили краченца.

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. а Драганка няма ли кой да я осъди, заради злоупотребите …доказани след проверка на Сметна палата???

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Поназнайващ наясно ли си как Сметната палата прави проверка? Всички доклади минават през прокуратурата и се качват на сайта им. Такъв е доклада за одит на община Силистра за периода 2007-2008г. Сега прокуратурата доколкото съм чувал работи по него. Ти като твърдиш, че има такъв за общежитието вземи, че го качи всички да го прочетем. В противен случай лъжеш. Тогава администратора трябва да ти забрани достъпа до сайта му.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Поназнайващ ти определено изненадваш с твоите уж знания и познания граничещи с лъжи. Сметната палата никога не е правила одит на общежитието. Защо заблуждаваш читателите? Толкова много като знаеш кажи какви какви злоупотреби е открила измислената от тебе сметна палата? Не се опитвай обаче да цитираш измислената проверка на двете мишки от общината. Цитирай само сметната палата!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Копие от одита има и в Общината, и в Общинския съвет – а ако толкова настоявате …ще си доставя това удоволствие, да цитирам и аз тук данни …!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. Пак те питам: копие от отида на кого? Отговори ясно и точно!

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. А на Димитърчо какво дадоха? Да не би да е безработен, дано е помислил и за него Мартинчо, че загубили Драганка и Димитър, край с партия СДС в Силистра, щото тя други членове няма…

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Гражданино, не дей да лъжеш. Ти явно си третия член на СДС, в противен случай яма от къде да знаеш колко и кои членуват там.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. Не зная колко е виновна Драганка, след като там „командваше“ съпругът й Димитър Георгиев. Семейна му работа. Мъжът трябва да е отгоре.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. Димитър „пасе“ овце по проект. Него не го мислете

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Откъде получявате такава „информация“? Знаещ ти да не си от това стадо? Като чета твоите коментари по форумите се затвърждава това впечатление. Ама добре си ги гледа Димитър овцете. Обарозовани са. По тебе си личи.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 6. На Мартин Димитров явно много му е къса паметта или така му е угодно да говори.Що не попита седящия до него Димитър Георгиев,как през 2000 година в качеството си на Административен секретар в Областна администрация-Силистра , превърна служителите в марионетки и доносници,а Обл. администрация в ГЕСТАПО.
  Същият този господин уволняваше служители,защото имаха смелостта да изразяват различно от неговото мнение.Така си беше разпасал пояса,че се наложи „негови“ хора да го отстранят от заеманата длъжност.Тогава съдът възстанови всички уволнени.Такива като него убиха „синята идея“ и превърнаха СДС в маргинална партия.Това го знае всеки,който поне малко се интересува от политика, но не и Мартин Димитров.
  Не познавам Драганка Василева но и вярвам.Това не трябва да се случва независимо,коя партия идва на власт.
  Лошото е,че сценария при всяко управление е един и същ,а още по-лошо е,когато изпълнителите са същите….

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Не използвай чужди имена. Ж.Стоянов не може да пише такива некомпетентни неща. Той знае, че в областна администрация няма административен секретар, а главен секретар. Всички заповеди за назнамения и уволнения се подписват от областния управител. Не знаех, че Димитър Георгиев е бил и областен управител.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 7. Защо не коментирате виновника. Докато беше началник ни писна от неговите заплахи за уволнения и тормоз. За конкретния случай кмета пое ангажимент да го уреди като шеф на отдел образование или да сключи с него граждански договор не по малък от 1000лв. след като уволни директорката, защото гласува в ОИК за отстраняването му. Освен това се установи, че е зареждала горива на цени много по ниски от цените с които общината е доставяла гориво. Като първа стъпка назначи жена му Генка Георгиева след като се пенсионира като учителка в общината като обществен възпитател. Поради тази причина „алчния“ началник предприе тези действия. Силите му стигнаха до там, а след това ….нов конкурс и пенсия. Къде е сега? Ама и за него трябва одит да видят къде е имуществото на бившето озднравително училище „Каракуз“?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Инспекторе, нещо се обърка! Коя директорка?

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Някой, чети внимателно защото объркания си ти. Ако те интересуват подробности иди в РИО. Там има цяло досие.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. Ех, този инспектор! Че и за досиета говори, само така!

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   2. Това досие е трудово бе умник! Ако малко беше работил в инспекторат щеше да ти поназнайваш тези неща. Но то докато чоплиш семки пред компа няма откъде да ги научиш.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. Така ли правиш ти, селянино…с колелото!

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 8. Явно много неща не знаеш или не искаш да знаеш,което е още по-лошо – „работещ в областта“ но не е нито времето,нито мястото за ограмотяване….

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Мисля си, че ти трябва да се ограмотяваш. Човек, който се крие под чужди имена ще ограмотява другите. Май нещо се надскачаш или се опитваш да се правиш на интересен на чужд гръб. По добре иди при мамчето да те дундурка и бърше сълзите и не пиши глупости по адрес на хората, които не познаваш.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 9. И Драганка, И Димитър ..Та дори и Велико Георгиев не са цвете за мирисане – първите двама семейно командваха общежитието …Преди това Димитър осра пейзажа като директор на ОУ „Юрий Гагарин“ …дерибействаше в общежитието …много са нанесените щети от тях. И Велико като шеф на Инспектората ползуваше служебните коли и привилегии …И двете семейства са от паразитен тип …все Георгиеви и Драганка и Митето, и Велико и Генка …трябва да стоят далеч от образованието, и изобщо от управленчески постове.

  …а що се отнася до секретаря на Областна Администрация, който преди години се е разпореждал – той го прави и сега и се казва Ивелин Георгиев …

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Поназнайващ доколкото си спомням пейзажа в Гагарин го „осра“ Михаил Кирязов като директор. Ако искаш да знаеш как ела в РИО и прочети констативния протокол от 2007г.. какви нарушения е допуснал. Като цяло не си никакъв поназнайващ, а просто налучкващ. По добре си пусни тото, а не си измисляй писания за хората.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Не споря за Кирязов, но съм чел едни други протоколи пък за Драганка 🙂

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. Може не само да си ги чел. Може дори да сте ги писали заедно. Че той завалията сам не можеше еднин поздравителен адрес да напише. Караше жена му да го подготвя. Дори като ги четеше сричаше. Така, че поназнайващ някъде пак си объркал посоките. Защо не четеш коментарите по нагоре? Щеше да ти светене как и кой, какво е писал. Пък и в основната статия всичко е ясно. Ама така е като си само поназнайващ, а не знаещ. Осведоми се по добре и тогава ангажирай хората с твоите разсъждения.

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    2. Коментара ме се отнася за Велико Георгиев.

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 10. Ако наистина си „работещ в областта“, можеш да провериш достоверността.
  Не се крия зад ничие име и никога не съм го правил….Няма лошо да си нечий адвокат но първо се запознай с фактите,а те са красноречиви.От управляваща,СДС се превърна в оцеляваща благодарение на хората,които се опитвате да защитавате.Именно такива убиха „синята магия“,в която милиони вярвахме……Ако Мартин Димитров иска да възроди поне частица от оная магия,трябва да го направи но с нови и чисти лица….

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Стоянов проверил съм твоята „достоверност“. Нищо не е вярно от това което твърдиш за областта. Попитай Димитър Маринов кое как е? Не пиши щуротии на които само ти си вярваш. Що се касае до политиката ти ги разбираш повече тези работи, затов ще ти се доверя.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Ж.Стоянов кога е бил за „синята идея“? Когато беше в някакво безенесе или покъсно когато отиде в Атака? Някъде май синьоно се губи. Но нали сега е модено да се изразяваш компетентно – политически защо и в Силистра да не се появи нов политолог като тебе.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 11. По-лошо от лъжата – да скриеш истината,а хубавото е,че рано или късно всичко излиза наяве.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 12. Възмутена съм как така кмета е назначил пенсионерката Генка /съпруга на В.Георгиев/ в условията на криза, когато непрекъснато се говори за огромен бюджетен дефицит и администрацията работи с намалена работна заплата. Къде е общинския съвет и съветниците? Те май предпочитат да гласуват милион и нещо за 20 декара земя на Нарлев отколкото да осъщестествяват контрол по разходната част на бюджета. След годзина ще се наредят отново да искат нашия глас. Гласувай Силистренецо!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Не е само тя на граждански договор и други „млади “ пенсионери има на хранилка в общината – к.и.н.Димитър Атанасов, д-р Друмев и то за доста големи суми.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. То заради такива ценни кадри като тез двамата и още поне 30 като тях Общината е цъфнала и вързала. Ами тия в тази Областта няма ли да поработят Какво само по сайтове висят. Онази ден децата като протестираха, две ******** от областта са изтъпаничили на тераската и гледат ******* и се хилят. Само пакетче семки им трябваше да люпят и картинката ще ше да е пълна.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 13. Как няма да гласуват за Нарлев, като им се напълни „джобчето“….за кой ли път?! Гласувайте, като овцете сте, да знаете!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 14. Добре бе маика му стара ,тормоз ок. и снимката сложили на човека и пълното му име,а за разни бандюхи които грабят и крадат ни снимка ни име ,само разни инциали ,цирк

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 15. Като гледам кви хора назначават в общината ми призлява ,тез дето не ги искат никаде на работа ги прибират там само че да отговарят на някой изисквания , да са мързеливи ,некадърници,доносници да могат да крадват малко или много.Пък като прочетох това име Д-р.Друмев съм чувал все хубави работи за него за яслите и градините той колел той бесел и трябва да си болен от кихане че да те назначи на работа ДОКТОРА……..

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 16. Виновни ли са братя Галеви ? … въпросът е насочен към ДЕПЕСАРИ и КОМУНЯГИ !!!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.