Кораби на КТБ акостираха в Силистра, един потъна

Potunal (37)

Тласкач с името „Фанти” потъна във вторник в акваторията на товарното пристанище „Силистра – Лесил”. Само ниското ниво на реката и стоманеното въже, с което е вързан към кея, не позволиха плавателният съд да отиде под водата.
Според източник, пожелал анонимност, пет плавателни съда под общото име „Фанти” пристигнали пред около два месеца и акостирали в района на товарното пристанище. Два тласкача и три баржи се вързали към брега и оттогава никой не се грижел за тях. По неофициалната информация, защото друга медиите в Силистра не получиха, корабите били част от активите на фалиралата банка КТБ, след като били ипотекирани срещу голяма сума.

Potunal (3)
Предварително имало запитване дали на силистренското пристанище съдовете могат да бъдат нарязани за скрап. Голямо било учудването на местните служители, когато видяли, че става дума за почти нови тласкачи и баржи, допълни нашият източник. Според него ставало дума за добре отработена схема, защото следите на собственика се губят някъде по веригата за препродаване на фирми на подставени лица, но достигат до фалиратата банка КТБ.
Днес на пристанището очакваха представители на синдиците на банката да пристигнат на оглед и решаване на проблема със собствеността й.

Potunal

Опасност от голямо замърсяване на Дунав няма, защото резервоарите на плавателните съдове били почти празни, съобщиха от силистренското пристанище. Все пак мазни петна бяха забелязани до брега.
От представителството на агенция „Морска администрация” в Силистра отказаха всякаква информация и коментар и препратиха медиите към ръководството си в Русе. Назначена е проверка, която да установи причините за аварията.

 

 

2 thoughts on “Кораби на КТБ акостираха в Силистра, един потъна

  1. Какви са тези истории с КТБ? Няма ли кой да приключи този скъпо струващ театър?

    Палец нагоре 4 Палец надолу 0

  2. Той тятъра преключи .. с 4 000 000 000 лева дълг който ще плащаме в идните години под формата на данъци,такси,осигуровки и т.н. Ама вече не е актуална тема за гражданите на тази държава.

    Палец нагоре 5 Палец надолу 0

Comments are closed.